Силистренци вече могат да наемат електрически велосипеди. От 6 март

...
Силистренци вече могат да наемат електрически велосипеди. От 6 март
Коментари Харесай

Силистренци вече могат да наемат електрически велосипеди

Силистренци към този момент могат да наемат електрически колела.

От 6 март започва потреблението на стандартните и електро колела - системата „ Вело-Силистра “, по план „ Екологично чист превоз в трансгранична зона Наводари – Силистра “ финансиран и изпълнен по Програма Interreg V-A Румъния - България 2014-2020 година, оповестиха от Общината.

За наемането на велосипед е належащо да се съобщи вело карта в Информационния център на общинска администрация на обособеното гише „ Вело-Силистра “.

При приемане на вело карта, служителят прави регистрация в системата на „ Вело-Силистра “, като попълня персоналните данни от показан годен документ за идентичност. 

Вело картата се дава против обезщетен депозит в размер на 10 лв..  При връщане на картата и регистриран в системата върнат велосипед, депозита се връща.

Забранява се придвижването по непригодни за придвижване пътища, поляни, градини и други, както и напускането на границите на града. Велостоянките разполагат с два типа колела - стандартен - наследник велосипед от сива паркоколонка и електро - сив велосипед от  зелена паркоколонка.

Всяка велостанция разполага с Киоск - електрическо осведомително табло с подробни видео указания за отключване и заключване на велосипедите.

Кметът Александър Сабанов насочва апел към искащите да наемат велосипедите да бъдат виновни и съзнателни при тяхното потребление и да съблюдават разпоредбите за придвижване по пътищата.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР