Група от осем чужди граждани, преминали без разрешение през границата

...
Група от осем чужди граждани, преминали без разрешение през границата
Коментари Харесай

Група от осем чужди граждани, преминали без разрешение през границата на Република България, e задържана в Силистра

Група от осем непознати жители, минали без позволение през границата на Република България, е арестувана в Силистра. Под управлението и надзора на Районната прокуратура в града се водят 7 бързи производства по член 279, алинея 1 от Наказателен кодекс, повдигнати са обвинявания на арестуваните.
 
Един от мъжете е притеглен към наказателна отговорност за това, че за да набави за себе си имотна полза незаконно подпомагал чужденци да минават в страната в нарушаване на закона, като употребявал за това МПС. Той е регистриран от Държавната организация за бежанците и е в процедура по придобиване на статут.
 
Младият мъж е работил като трафикант и е оказвал помощ на останалите да преминат през границите и територията на България. Привлечен е в качеството му на обвинен за закононарушение по член 281, алинея 2, т. 1, т.4 и т.5, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс.
 
Според информацията, събрана досега, в групата от мигранти има сирийци и иракски кюрди. Седмината са единствено част от по-голяма група, в която са открити и малолетни лица. Спрямо тях са подхванати незабавни дейности по превозване и настаняване в профилиран център за настаняване.
 
Разследванията и по формираното досъдебно произвеждане и по бързите производства не престават под управлението на прокурори от Районната прокуратура в Силистра.
 
 Окръжна прокуратура-Силистра Окръжна прокуратура-Силистра Източник: Прокуратура на Република България
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР