Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство за неправомерно притежание

...
Районна прокуратура – Силистра ръководи досъдебно производство за неправомерно притежание
Коментари Харесай

Прокуратурата в Силистра разследва 57-годишен мъж за неправомерно притежание на бойно огнестрелно оръжие и боеприпаси

Районна прокуратура – Силистра управлява досъдебно произвеждане за непозволено владеене на бойно огнестрелно оръжие и муниции, както и за противозаконен лов на наедрял дивеч. Във връзка със случая към наказателна отговорност е притеглен 57-годишният И.Л. Той е арестуван за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането му в съда за установяване на мярка за неотклонение.
 
На 10 февруари 2024 година, при извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Силистра, под управлението на Районната прокуратура, е открит противозаконен военен боеприпас. При претършуване на общо осем обекта в две силистренски села, са открити и конфискувани пет огнестрелни оръжия, две от които са автомати " Калашников ".
 
За нито едно от оръжията не са показани разрешителни за държане и предпазване. Автоматите са военни мостри и не следва да бъдат притежавани от физически лица, като единият е на особено въоръжение. Намерени са също голям брой муниции, супресори и заглушители.
 
 Незаконно бойно оръжие Незаконно бойно оръжие Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
Назначени са експертизи, които би трябвало да открият преработени ли са откритите оръжия. При осъществените инспекции станало ясно, че И.Л. в никакъв случай не е имал позволение за държане и предпазване на огнестрелни оръжия и муниции.
 
 Трофей от наедрял рогат дивеч Трофей от наедрял рогат дивеч Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
В хода на претърсванията са открити и ловни титли от наедрял рогат дивеч и месо от дивеч. Установено е, че обвиненият няма позволение за ловджия и не е имал такова. Работата по следствието на случая продължава под управлението и надзора на Силистренската районна прокуратура. Прокурорът по случая ще внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на И.Л.
 
Информацията беше предоставена на средствата за всеобщо осведомление от окръжния прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов, взаимно с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в града старши комисар Мартин Недялков и началника на районно управление (на МВР) Тутракан основен контрольор Даниел Костадинов.
 
 Окръжния прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов, взаимно с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в града старши комисар Мартин Недялков и началника на районно управление (на МВР) Тутракан основен контрольор Даниел Костадинов Окръжния прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов, взаимно с шефа на ОД на Министерство на вътрешните работи в града старши комисар Мартин Недялков и началника на районно управление (на МВР) Тутракан основен контрольор Даниел Костадинов Източник: Пресцентър на Прокуратура на Република България
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР