За редица злоупотреби в сметопочистващото предприятие Синева“ в Силистра съобщи

...
За редица злоупотреби в сметопочистващото предприятие Синева“ в Силистра съобщи
Коментари Харесай

Кметът на Силистра съобщи за редица злоупотреби в сметопочистващото предприятие в града

За редица злоупотреби в сметопочистващото дружество „ Синева “ в Силистра заяви пред публицисти новият кмет на Общината Александър Сабанов. 

Той разкри, че в сдружението е почнала външна одиторска инспекция и изнесе първите, по думите му, притеснителни данни . Според него в последните работни дни на предходния шеф на сдружението са закупени два камиона, които са в окаяно положение.

„ Единият камион е дошъл на 4 януари и съгласно мен той е за скрап. Договорът, който е подписал предходният шеф, е на стойност 36 хиляди лв., като половината от тях са платени.

Другият камион е оставен на паркинга и в никакъв случай не е работил, той е даже по-стар. Натрупани и са и над 26 хиляди лв. санкции от тол таксите , тъй като не е направена никаква система за заплащането им “, сподели Сабанов.

Той дефинира като „ безобразни “ сметките, които сдружението е плащало за електрическа сила. По думите му те доближават до към 9 хиляди лв. месечно.

„ Това е сума, която множеството индустриални предприятия не заплащат, а „ Синева “ няма произвеждане, което обвързвано с ток . Използвани са калорифери за отопление, оранжериите са се отоплявали на ток, което съгласно мен е занемареност “, безапелационен беше кметът.

Друг проблем, който той посочи, е разходът за гориво. Според Сабанов колите на предприятието са зареждали в локална бензиностанция по контракт от 2009 година, на цени „ на колонка “.

„ Няма компания в България, която да не си договаря изискванията авансово, а това е наложително да стане след социална поръчка. Имаме отговорности към доставчика, по какъв начин са направени ще изследва одитът. Не сме сигурни, че на сметката на „ Синева “ са зареждали единствено коли на сдружението, само че притежателят на бензиностанцията не пази записите от видеокамерите “, сподели Сабанов.

Управителят на „ Синева “ Милен Неделчев сподели лист с телефонни номера, чиято сметка е към 2000 лв. месечно . По думите му единствено към 30% от тях са на чиновници на сдружението.

Одиторската инспекция продължава, а от управлението на Община Силистра изготвят оздравителна стратегия за сметопочистващото дружество.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР