Сигнали за пожари и в други населени места в областта

...
Сигнали за пожари и в други населени места в областта
Коментари Харесай

Натоварено денонощие за огнеборците след бурята в Русе

Сигнали за пожари и в други обитаеми места в региона постановиха намесата на екипите

На 06.06.2022 година след 05:30 часа в региона на град Русе мина мощна стихия, съпроводена с натоварен дъжд, вятър и градушка, вследствие на което бяха нанесени голям брой провали.

На 06.06.2022 година за времето след 05.58 ч., посредством ЕЕН 112, в РДПБЗН – Русе са получени общо 264 сигнала, за следните катастрофи: Пожари със загуби – 4 бр.; Техническа помощ за извеждане на потърпевш и обезопасяване на ПТП -1 бр.; Паднали дървета – 203 сигнала, от които от екипите са посетени над 90; Отводняване – 56 сигнала, като са отработени над 10 и предпочитано са отводнявани основни улици, булеварди и подлези на територията на гр. Русе.

В дейностите през вчерашния ден в Русе са взели присъединяване всички подразделения и налични екипи на РДПБЗН - Русе - главно от двете районни служби в града и от бранш СОД. Събран бе и целият свободен от дежурство персонален състав, както и всичката налична техника.

Дейностите по очистване на следствията от естественото злополучие не престават и през днешния ден.

По-характерни катастрофи на 6 юни:

За времето от 06:39 до 07:45 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е пратен да гаси пожар, зародил в трафопост. Произшествието е станало на ул. Сакар планина в Русе. Ликвидирано е на повърхност към 4 кв.м. Причината е била късо съединяване.

Между 07:47 и 08:45 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е изпратен на сигнал за зародило горене на ел. табло в къща, намираща се на адрес в гр. Мартен. При идване на място се открива, че притежателят самичък е загасил запалването в ръководещо електрическо табло на гаражната врата. Причината е късо съединяване.

Малко по-късно в 07:53 часа е получено известие за още един пожар в къща, провокиран от късо съединяване. Към адреса в с. Червена вода са изпратени екип от Втора РСПБЗН-Русе и един автомобил с екип от РСПБЗН-Ветово. Работата там е траяла до 13:05 часа. Пожарът е обхванал цялата жилищна част на къщата и при произшествието е паднала покривната структура. Горенето е ликвидирано на повърхност от към 150 кв.м.

В 15:22 часа екип от Втора РСПБЗН е реагирал на сигнал за зародило горене в лек автомобил в с. Николово. При идване там пожарникарите са открили, че лекият автомобил е изгасен от притежателя благодарение на пожарогасители. Причината е била техническа нередовност.

В 12:53 часа чиновници от Втора РСПБЗН-Русе са оказали помощ при извеждане на хора, след ПТП-то на бул. България сред ТИР и рейс, както и за обезопасяване на транспортните средства и произшествието. На местопроизшествието екипът е открил, че единият от водачите е бил затиснат и са го извадили от рейса, от удара резервоарът за гориво на товарния автомобил е бил продънен и те са подхванали ограничения за запушването му. Разливът на гориво по пътното платно е бил обезопасен, след което е осъществено дежурство на място до отстраняването на авариралите коли.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР