Сигнал до Narod.bg разкрива как БСП-кметът на Русе Пенчо Милков

...
Сигнал до Narod.bg разкрива как БСП-кметът на Русе Пенчо Милков
Коментари Харесай

Сигнал до Narod.bg: Алчният БСП-кмет Пенчо Милков загроби Русе с поръчка за 7 млн.

Сигнал до Narod.bg разкрива по какъв начин БСП-кметът на Русе Пенчо Милков е блъснал жителите на крайдунавския град вреда от 7 милиона със скандална социална поръчка.

Наш източник, чието име пазим в редакцията, ни даде и документи, които удостоверяват врътката на социалиста.

За какво иде тирада?

Ето сигнала, който изяснява историята:

Уважаеми госпожи и господа, бих желал посредством Вас да направя притежание на необятната общност следващата скандална социална поръчка на кмета на Община Русе господин Пенчо Милков.

Заради неговата лакомия всички русенци ще би трябвало да платят от своя джоб наложена от Оперативна стратегия „ Околна среда “ (ОПОС) финансова промяна на стойност близо 7 милиона лв.!

Хронология на обстоятелствата:

1. Община Русе извършва план по оперативна стратегия „ Околна среда “ 2014-2020 година за планиране и създаване на анаеробна апаратура.

2. Община Русе е провела процедура за избор на реализатор на дейностите по инженеринг – планиране, авторски контрол и осъществяване на СМР по отношение на построяването на анаеробната апаратура и доставка на нужното съоръжение за нейната употреба.

За реализатор е определено Дружество по Закон за задълженията и договорите „ Биогаз Русе 2021 “.

Реклама

3. В Община Русе и в Министерството на околната среда и водите е постъпил сигнал за неправда по отношение на осъществяването на плана и в частност във връзка със законосъобразността на извършената социална поръчка за избор на реализатор на инженеринга.

Входящият номер на сигнала за неправда в деловодството на Община Русе е: а в деловодството на Министерство на околната среда и водите:

Приложено Ви адресирам текста на сигнала. Очевидно, изложените в него обстоятелства и условия по никакъв метод не са обезпокоили господин Милков, щом той ги е пренебрегнал и е дал „ зелена светлина “ на подписването на контракта с определения реализатор.

4. Въпреки че има определени реализатори и за инженеринг, и за строителен контрол, до ден сегашен не е стартирало фактическото осъществяване на построяването на анаеробната апаратура.

5. В свое писмо с изх. номер: 2-004-0003-2-643/30.08.2022 година ръководителят на Управляващия орган на ОПОС е уведомил кмета господин Милков, че заради открити голям брой нарушавания от страна на общинската администрация при провеждането на публичната поръчка за избор на реализатор на инженеринга, още преди да започва осъществяването му, на Община Русе е наложена финансова промяна в размер на 25% от цената на подписания сред Община Русе и ДЗЗД „ Биогаз Русе 2021 “ контракт на стойност 22 833 702,76 лева без Данък добавена стойност или 27 400 443,31 лева с Данък добавена стойност.

По-точно, цената на наложената финансова промяна възлиза на 6 850 110,83 лв. с Данък добавена стойност. Приложено Ви адресирам писмото от ОПОС, дружно с стимулираното решение за налагането на финансовата промяна.

6. От текста на стимулираното решение е видно, че финансовата промяна е можело да бъде предотвратена, в случай че вместо да потулва посочения нагоре в т. 3 сигнал за неправда, кметът господин Милков беше взел под внимание изложените в него обстоятелства и условия и не беше се стигнало до подписване на контракт с явно незаконосъобразно определения реализатор на инженеринга – ДЗЗД „ Биогаз Русе 2021 “.

На база на всичко това излиза наяве, че всички русенски данъкоплатци ще би трябвало да платят от своите джобове наложената на Община Русе глоба в размер на близо 7 милиона лв. в резултат на незаконосъобразното избиране и подписване на контракт на стойност над 27,4 милиона лв. с Данък добавена стойност.

Обръщам особено внимание на обстоятелството, че макар упълномощаването на зам.-кмета госпожа Магдалина Илиева да съставлява кмета като възложител по публичната поръчка и след това при сключването на контракта с определения реализатор, всички основни решения са се случили със знанието и под персоналното управление на господин Милков!

Настоявам това да бъде навреме огласено измежду необятната общност и на виновниците да бъде потърсена съответната отговорност!
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР