Siemens Energy съобщи, че прогнозира по-голяма от очакваното загуба за

...
Siemens Energy съобщи, че прогнозира по-голяма от очакваното загуба за
Коментари Харесай

Siemens Energy прогнозира по-голяма от очакваното загуба заради Русия

Siemens Energy заяви, че предвижда по-голяма от предстоящото загуба за 2022 година поради разход от към 200 милиона евро, обвързван с преструктурирането на дейностите й в Русия, съобщи Ройтерс.

Германската компания, която обезпечава поддръжката на турбините на компресорната станция "Портовая " от газопровода "Северен поток-1 ", декларира, че чистата й годишна загуба ще надвиши загубата от 2021 година (560 милиона евро) поради този разход, показан като ексклузивен детайл.

Siemens Energy - поделение на Siemens с мажоритарно присъединяване в производителя на вятърни съоръжения Siemens Gamesa, предвиждаше до момента годишната й загуба да се равнява на миналогодишната.

Компанията подчертаq също така, че резултатите на Siemens Gamesa са оказали напън върху нейните резултати, оповестява Българска телеграфна агенция.

Групата разгласи през март, че ще спре всякаква нова активност в Русия поради нашествието в Украйна, като посочи, че продажбите й в тази страна са доста дребен % от общия й оборот от 28.48 милиарда евро.

Siemens Energy разгласи началото на изтеглянето на активите си от Русия, което се чака за завърши през есента, съобщи ТАСС.

През третото тримесечие на финансовата си година (април-юни) компанията стартира преструктуриране на бизнеса си в Русия, се споделя в официално съобщение на Siemens Energy, в което е посочено, че единствено през третото тримесечие загубите й в сегмента "Газ и електрическа енергия " от излизането й от Русия са към 200 милиона евро.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР