Швейцарското правителство ще подпише договор до края на май за

...
Швейцарското правителство ще подпише договор до края на май за
Коментари Харесай

Швейцария купува 36 изтребителя F-35 без референдум

Швейцарското държавно управление ще подпише контракт до края на май за закупуване на 36 бойни самолета Lockheed Martin F-35A Lightning II, оповестява " Ройтерс ".

Това ще се случи, без ръководещите да чакат референдум за договорката в размер на 5,5 милиарда $.

като изтребител от последващо потомство. Решението разгневи опозицията, която съобщи, че ще подсигурява провеждането на референдум за анулация на това, което назова ненужна алтернатива " Ферари ".

Правителството предизвестява, че не е ясно дали покупката може да се реализира при същите условия, ако договорката би трябвало да бъде предоговаряна , откакто офертата изтече идната година.

То показва, че доста страни усилиха разноските си за оръжейни системи. Финландия е решила да закупи 64 самолета F-35A, Германия желае да закупи до 35, а Канада - 88.

" На този декор рискът от закъснение на доставката се е нараснал доста. Самолетът обаче би трябвало да бъде доставен, както е планувано от 2027 година, с цел да се подсигурява, че популацията е предпазено от въздушни закани след 2030 година ", се показва в известието на държавното управление.
 Швейцария избра F-35
Швейцария избра F-35

Нова стратегия за превъоръжаване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР