Швейцарският тенисист Роджър Федерер проведе интересен онлайн разговор с японския

...
Швейцарският тенисист Роджър Федерер проведе интересен онлайн разговор с японския
Коментари Харесай

Федерер: Много се радвам, че отложиха Олимпийските игри

Швейцарският тенисист Роджър Федерер организира забавен онлайн диалог с японския си сътрудник Кей Нишикори и описа за една от основните си цели през идващия сезон.

„ Много желая да играя на олимпийските игри в Токио. За мен това присъединяване има голямо значение. Може да прозвучи егоистично, само че за мен отлагането на Олимпиадата беше добра вест, защото през 2020 година имах съществени проблеми. Помня по какъв начин през 2006 г завоювах шампионата в Токио, а в този момент там ще са олимпийските игри.

С Мирка доста харесваме Япония и локалната просвета. Откакто бяхме в страната през предходната година, децата ми не стопират да приказват за Япония. Изумен съм какъв брой огромен отпечатък остави в съзнанието им това пътешестване.

Всички бяхме шокирани от анулацията на „ Уимбълдън “ и отлагането на олимпийските игри. Надявам се, че през 2021 година те ще се проведат “, съобщи Федерер.

Маестрото не е играл на шампионати от януари 2020 година, когато загуби от Новак Джокович на полуфиналите на Australian Open. През февруари швейцарецът се подложи на интервенция на коленете и по-късно разгласи, че няма да играе до края на сезона.

Роджър Федерер няма олимпийска трофеи на сингъл. На Олимпиадата в Пекин през 2008 година той взе златен орден на двойки дружно със Стан Вавринка. През 2012 година в Лондон завоюва сребро на сингъл.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР