Швейцарският философ и писател Александер Жолиен е обект на разследване

...
Швейцарският философ и писател Александер Жолиен е обект на разследване
Коментари Харесай

Швейцарски философ и писател е разследван в Париж за сексуално посегателство

Швейцарският мъдрец и публицист Александер Жолиен е обект на следствие в Париж за осъществено полово посягане. Жалбата против него е била подадена през юни предходната година от млад мъж, разгласи през днешния ден прокуратурата в Париж, съобщи Франс прес.

Четиридесет и шест годишният мъдрец е неработоспособен поради церебрално заболяване, което попречва неговите придвижвания. Той има потребност от непрекъсната помощ в всекидневието си и за осъществяване на професионалните си задължения. Жолиен отхвърля изцяло изказванията за посягане против него, споделя юристът му Филип Гиймар в документално изказване пред " Паризиен ".

" Никога не съм налагал каквото и да е на който и да е било от полово естество ", споделя философът, представен от юриста му.

Мъжът, който го упреква в посягане, описа пред френското издание обаче, че когато е работил като стажант в издателството " Ле-з-арен ", той е станал жертва на опипвания от страна на писателя. Това се е случило по време на работна среща, която обаче се е състояла в хотелска стая. Според описа на стажанта философът изискал да му направи масаж, което стажантът приел. После философът изискал и да се съблече пред него, само че стажантът отказал. Самият мъдрец признава, че единствено един път се е озовал гол пред стажанта си, само че това е станало и в наличието на други сътрудници по време на работен сеанс.

Стажантът, по това време на 20 години, се оплакал в издателската къща, само че не е подал тогава тъжба против философа. След този случай философът минал към друга издателска къща - " Галимар ". От това издателство не пожелаха да разясняват информацията.

Александер Жолиен е женен и глава на семейство. Той е създател на две сполучливи книги " Възхвала на слабостта " и " Голият мъдрец ".

Източник: Франс прес
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР