Швейцарската технологична корпорация А Бе Бе (АВВ) обяви, че прекратява

...
Швейцарската технологична корпорация А Бе Бе (АВВ) обяви, че прекратява
Коментари Харесай

Швейцарската технологична корпорация АВВ прекратява изцяло дейността си в Русия

Швейцарската софтуерна корпорация А Бе Бе (АВВ) разгласи, че приключва напълно активността си в Русия заради продължаващата война в Украйна и западните наказания против Москва, заяви ДПА.

Компанията заяви, че решението ѝ да се изтегли изцяло от съветския пазар води до спомагателни разноски в размер на 57 милиона $, които са отразени във финансовия ѝ доклад за второто тримесечие, съобщи Българска телеграфна агенция.

А Бе Бе, която създава индустриални роботи и зарядни станции за електрически коли, разгласи, че не е приела нито една нова поръчка в Русия, откогато тя нахлу в Украйна на 24 февруари. Швейцарската компания обаче е довършила няколко плана с съветски клиенти, като това е станало в сходство със глобите, наложени на Москва.

Повечето от към 750-те ѝ чиновници в Русия са в отпуск от март тази година, заяви А Бе Бе. Преди войната в Украйна нейният бизнес там е генерирал едвам сред един и два % от годишните ѝ продажби.

Швейцарската корпорация осведоми, че и през второто тримесечие на годината е записано нараснало търсене на нейните артикули и услуги. Поръчките са се нараснали с 10 % до 8,81 милиарда $. Продажбите на А Бе Бе обаче са намалели с три % до 7,25 милиарда $ на годишна база. Компанията регистрира спад на чистата си облага с 50 % до 379 милиона $.

Намалението на продажбите се дължи най-много на нарушените вериги на доставки на съставни елементи, регистрират от компанията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР