Швейцария днес официално се присъедини към китайската инициатива "Един пояс,

...
Швейцария днес официално се присъедини към китайската инициатива "Един пояс,
Коментари Харесай

Швейцария се присъедини официално към инициативата Един пояс, един път

Швейцария през днешния ден публично се причисли към китайската самодейност "Един пояс, веднъж ", откакто швейцарският президент Ули Маурер и китайският му сътрудник Си Цзинпин подписаха меморандум в Пекин, съобщи ДПА.

Мащабната китайска комерсиална самодейност, пораждаща спорни реакции, планува строителство на пристанища, пътища, железопътни линии и други инфраструктурни обекти, с цел да се усили търговията с Китай. "Целта и на двете страни е да разширят съдействието си в региона на търговията, вложенията и финансите за планове в трети страни ", обхванати от самодейността, се показва в изказване на швейцарското държавно управление.

Съединени американски щати упрекнаха самодейността "Един пояс, веднъж ", че подмамва по-бедни страни, с цел да ги вкара в дълговия капан, като им предлага на ниска цена финансиране, което обаче те не могат да си разрешат. Според критици на самодейността тези страни могат да станат политически подвластни от Пекин, а китайски компании наподобява печелят повече контракти по плановете.
През март Италия стана първата страна от Г-7, включила се към самодейността, за което беше подложена на критика от Европейски Съюз, Германия, Франция и Англия, напомня ДПА.

В събота в Пекин завърши конгрес, отдаден на самодейността "Един пояс, веднъж ". На него Китай реагира на рецензиите, обещавайки да се придържа по-стриктно към интернационалните стандарти и да разпределя финансирането на плановете сред повече страни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР