Швеция нарече неприятна изненада искането на турския президент Тайип Ердоган

...
Швеция нарече неприятна изненада искането на турския президент Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Ердоган направи „неприятна изненада“

Швеция назова " неприятна изненада " настояването на турския президент Тайип Ердоган за изгонването на 73 членове на Кюрдската работническа партия (ПКК). Това твърди шведският публицист от SVT Хенрик Силвър, предава РИА Новости.

„ Изявлението на президента Ердоган в действителност пристигна като неприятна изненада за Швеция, Финландия и 29 страни-членки на НАТО “, сподели Силвър.

Според него, Ердоган изненадал целия прескорпус с настояването за екстрадиция на кюрдите. Така той показва, че " диригентската палка към момента е в неговите ръце " и единствено ръководителят на Турция взема решение по кое време Швеция и Финландия ще се причислят към НАТО.

Шведски публицист предвижда, че Ердоган " няма да понижи натиска върху Швеция и Финландия ", защото Турция организира президентски избори идната година и би трябвало да печели политически точки.

По-рано Ердоган съобщи, че преди да се причисли към НАТО, Швеция би трябвало да екстрадира в Анкара 73 членове на Кюрдската работническа партия (ПКК), които турските управляващи считат за терористи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР