Швеция е една от страните с висок инвестиционен потенциал, направили

...
Швеция е една от страните с висок инвестиционен потенциал, направили
Коментари Харесай

Откриха Шведско-българска търговска камара

Швеция е една от страните с висок капиталов капацитет, създали обилни вложения в света. Обемът на вложенията и в България за последните две години е доста повишен, само че към момента не дава отговор на действителните благоприятни условия. Това съобщи зам.-министърът на стопанската система Лилия Иванова по време на формалната гала по откриването на Шведско-българска комерсиална камара. На събитието участваха още посланикът на Кралство Швеция Луиз Бергхолм, ръководителят на Българо-шведската комерсиална камара Стефан Бенгтссон, както и представители на шведския бизнес.

Зам.-министърът заяви, че за предходната година до м. октомври стокообменът сред България и Швеция осъществя растеж от 11.3 % на стойност 342 970 млн. евро. „ Уверени сме, че позитивната наклонност към повишаване на двустранната търговия сред двете страни ще се резервира и отсега нататък “, добави още зам.-министърът.

По време на събитието Иванова напомни за преимуществата, които страна ни предлага – политическа, макроикономическа и финансова непоклатимост, квалифицирана работна ръка, най-ниски оперативни разноски за бизнес в Европа. Плюс е и все по-усъвършенстващата се информационна и транспортна инфраструктура.

Тя акцентира, че екипът в Министерството на стопанската система работи за още по-широко показване на България като атрактивна капиталова дестинация за шведските капитали, защото страната ни е към момента едва позната измежду Швеция и останалите северни страни. “Готови сме да подкрепим нови настоятелен инициативи, които ще разширят наличието на шведския бизнес в България “, заключи зам.-министър Иванова.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР