AI Steve“, както ще пише на бюлетините, разговаря с жителите

...
AI Steve“, както ще пише на бюлетините, разговаря с жителите
Коментари Харесай

 На британските избори през юли ще има и кандидат на AI. 



„ AI Steve “, както ще написа на бюлетините, беседва с жителите на своя изборен регион в действително време по разнообразни въпроси и по-късно предлага хрумвания за вероятни политики и желае тяхното мнение.

Електоратът на британски град ще може да гласоподава на изборите идващия месец за претендент, генериран от изкуствен интелект, измежду първите по рода си в света.

Бизнесменът Стив Ендакот е един от стотиците претенденти за английския парламент на изборите на 4 юли, само че лицето на предизборната му брошура не е фотография на 59-годишния мъж, а аватар, генериран от изкуствен интелект.


„ Създаваме партия и след тези избори в цялата страна ще наемем нови претенденти от изкуствения разсъдък и виждаме това като началото, крайъгълен камък за нещо огромно и демократично “, сподели Ендакот пред Ройтерс.

Ендакот, чиято компания Neural Voice е виновна за неговото AI алтер его, сподели, че разочарованието от общоприетата политика го е подтикнало да се кандидатира като самостоятелен претендент в Брайтън, в южната част на Англия.

„ AI Steve “, както ще бъде изписано на бюлетините, беседва с жителите в своя изборен регион в действително време за правата на ЛГБТК, жилищните и общностните въпроси и имиграцията. След това предлага хрумвания за вероятни политики и желае техните оферти.


Повечето гласоподаватели са срещу
„ Ще използваме изкуствения разсъдък в толкоз доста области – на работа, в обществени взаимоотношения. Защо да не го сложим и в политиката “, споделя 23-годишната хуманитарка Еона Джонстън, откакто срещна „ AI Steve “ покрай прочут пристан в Брайтън. " Това може да промени метода, по който живеем. "

Но наподобява множеството хора по този начин или другояче не са склонни да гласоподават за претендент с ИИ.


„ Изкуственият разсъдък и политиците имат едно общо нещо – не може да им се има вяра “, сподели 42-годишният Анди Клаусън. Джийн Чийк, 37-годишен счетоводител от Брайтън, акцентира, че членовете на Народното събрание би трябвало да съставляват хората от своя изборен регион.

Британската изборна комисия, запитана какво ще се случи, в случай че " AI Steve " завоюва изборите, отговори, че " Андакот ще бъде член на Народното събрание, а не някаква негова версия под формата на изкуствен интелект ", предава " Хина ".



Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР