Шведският производител на автомобили Volvo Cars заяви в четвъртък, че

...
Шведският производител на автомобили Volvo Cars заяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Volvo за бъдещето на колите: Уютни, електрически, подходящи за вегани

Шведският производител на коли Volvo Cars съобщи в четвъртък, че цялостната гама от негови коли няма да включва артикули от кожа и ще бъде "подходяща за вегани " до 2030 година, като вместо това ще предложи био-базирани и рециклирани материали на потребителската си база, която от ден на ден желае артикули с резистентен генезис.

"Имаме ново потомство клиенти, те са доста по-заинтересовани продуктите, които купуват, да имат етична история зад тила си “, сподели Робин Пейдж, началник на дизайна на Volvo, пред Bloomberg. "Те желаят да схванат от кое място идват материалите. "

Volvo съобщи, че смяната регистрира опасенията на клиентите по отношение на проблемите с хуманното отношение към животните в кожената индустрия и въздействието върху околната среда на отглеждането на животни.

Това съответствува и с проекта за стабилно развиване на Volvo да предлага гама от напълно електрически коли до 2030 година

Volvo е измежду дребното марки, които споделят, че няма да оферират никаква кожа, даже като алтернатива, в нито едно от своите транспортни средства. Производителят на електрически SUV Rivian понастоящем предлага единствено вегански "кожени “ седалки в своя пикап R1T, без опция за кожени седалки или тапицерия.

Настоящият напълно електрически модел C40 Recharge на Volvo към този момент е без кожа и компанията изследва нови материали като Nordico - изработен от странични артикули от горското стопанство, рециклирани коркови тапи и пластмасови бутилки - този артикул има същата „ мекост и топлота “ като кожата, сподели Пейдж.

"За някой, който обича кожата, само че е наясно с негативното влияние на кожата върху околната среда, това е добър, съвременен метод за хващане на свойствата, само че е верният материал за бъдещето “, сподели Пейдж.

Производителят на коли също има за цел да употребява рециклиран полиестер, с цел да понижи въглеродния си отпечатък, и лен - който е отглеждан в Швеция сред другите култури, с цел да възобновява почвата. Volvo ще употребява и ленени нишки за панелите на вратите.

Промяната във Volvo ще стартира през идната година с C40 Recharge, електрически джип с пробег от 320 км. Това ще продължи до 2030 година, когато напълно електрическата гама на Volvo ще отстрани напълно кожените произведения./Fakti

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР