През последните години автомобилната индустрия не спира да говори за

...
През последните години автомобилната индустрия не спира да говори за
Коментари Харесай

Шефът на Volkswagen обяви кои са най-търсените нови автомобили

През последните години автомобилната промишленост не стопира да приказва за електрификацията на колите. Тенденцията обаче като че ли се обръща, като тематиката за ДВГ и неговото (ново) бъдеще става все по-актуална.

Като доказателство за това са и думите на изпълнителния шеф на Volkswagen Томас Шафер, който съобщи, че най-търсените нови коли сега са...хибридните коли.

" От последните шест месеца насам внезапно всички желаят да си купуват хибриди. Но в случай че предходната година някой ме беше попитал дали компанията ни ще продължи да влага в хибриди, бих дал отговор по този начин - забравете хибридите, те са скъпа технология и не си заслужава ", разяснява шефът на една от най-големите коли компании пред Autocar.
 Снимка 629025
Източник:

По думите му единствено за половин година всичко е обърнало. Новите регулации дават смисъл на хибридните коли, като имат и самобитна психическа роля. Те разрешават на клиентите да навлязат последователно в света на електрификацията.

Така или другояче, един ден автомобилната промишленост ще е напълно електрическа, сигурен е Шафер. Според него решението за това към този момент е взето на политическо равнище, без значение дали ни се желае или не. Ясно е обаче, че процесът ще е по-бавен от упованието на някои хора.
 Спад в продажбите на електрически автомобили Volkswagen. Европейците се връщат към бензина
Спад в продажбите на електрически автомобили Volkswagen. Европейците се връщат към бензина

Продажбите на коли с мотори с вътрешно горене се усилиха с 4% до 1,97 милиона броя през първите три месеца на годината

Тази година от Volkswagen оповестиха, че се целят в най-големия пазар на коли с грандиозни проекти. Европейският производител желае да пусне десетки нови коли на китайския пазар, в това число няколко електрически модела до 2030 година като част от упорит проект за завземане на по-голям дял от най-големия авто пазар в света.

Германският авто производител възнамерява да добави към портфолиото си 16 нови модела до 2030 година, в това число пет нови електрически транспортни средства, които ще дойдат на китайския пазар до 2027 година

Дванайсет нови коли с мотори с вътрешно горене и шест хибридни модела също ще дебютират до края на 2027 година съгласно Volkswagen.

Поне четири електрическия автомобил ще бъдат построени в Китай. До края на годината компанията възнамерява да разшири екипа си за проучвания и развиване в провинция Анхуей до 3 000 души работна мощ. Компанията чака да приключи проектирането на платформата до 2026-а година.
 Volkswagen залага всичко за завземане на по-голям дял от най-големия авто пазар в света
Volkswagen залага всичко за завземане на по-голям дял от най-големия авто пазар в света

Какви проекти има?
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР