Шведската академия е провела кризисно заседание във връзка с грандиозния

...
Шведската академия е провела кризисно заседание във връзка с грандиозния
Коментари Харесай

Реакции след секс скандала, който разтърси Стокхолм

Шведската академия е провела спешно съвещание по отношение на грандиозния секс скандал, който раздрусва Стокхолм. В центъра е фамозен артистичен шеф на книжовен клуб.


Обвиненият в полови похищения мъж е в тесни връзки с комитета, който дефинира Нобеловата премия за литература. Общо 18 дами са го обвинили в пресата в нежелателен съкровен контакт и насилствен секс. Извън тях, измежду жертвите му са и дъщери и съпруги на членове на Академията. Инцидентите са от интервала 1996-2017 година. Мъжът, чието име към момента не се оповестява, само че е наименуван " Културен профил ", е получавал и средства от институцията. Академията занапред ще проверява дали аферата е дала отражение на активността ѝ.
Сара Даниус, непрекъснат секретар на Шведската академия: На своето съвещание, Шведската академия единомислещо реши неотложно да приключи контактите и финансирането на дейностите на лицето, което в медиите е под името " Културен профил ".Това визира поддръжката за културната му активност, по-точно 126 000 шведски крони на година и отговорностите му към апартамент на Академията в Париж ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР