Щом някой спомене Швейцария, пред очите ни бавно изплуват живописните

...
Щом някой спомене Швейцария, пред очите ни бавно изплуват живописните
Коментари Харесай

12 факта за Швейцария, които ще шокират посетителите и ще предпазят местните мускули от процедури за лице

Щом някой спомене Швейцария, пред очите ни постепенно изплуват живописните върхове на Алпите, главите на най-прясното сирене и, несъмнено, банковите табели. Но това са единствено атрибути на фасадата. А зад него се крият куп любопитни неща, за които не написа в пътеводителите.

Ние сме влюбени в Швейцария и по тази причина не бяхме прекомерно мързеливи да изровим небанални обстоятелства за тази страна и нейните поданици.

Мотото на швейцарците е да рециклирате всичко, което можете

В Швейцария всички боклуци се рециклират: вестници, кутии, стъкло и даже употребена тоалетна хартия. Хранителните боклуци също подлежат на рационално неутрализиране.

Пътниците получават пари, в случай че превозът закъснее

Когато швейцарският превоз закъснее с час или повече, пасажерът има право на обезщетение. Може да бъде до 50% от цената на билета.

Ако заради забавяне на междуградски полет пасажерът е заставен да търси нощувка, тогава транспортната компания е длъжна да възвърне разноските за това.
Местните не обичат кредитните карти

Въпреки мощно развитата банкова система в Швейцария, жителите й рядко употребяват пластмасови карти при осъществяване на заплащания. Те избират пари в брой. Дори и да е огромна покупка (например кола), локалните първо ще изтеглят пари от сметката. Този табиет се назовава швейцарски културен феномен.

Едно семейство – три акаунта

Вместо да спорят кой вид бюджет е по-добър за фамилията – споделен или обособен – хората в Швейцария откриха компромис. Те предлагат на младите двойки да открият три банкови сметки, когато се оженят.

Един от тях да е за взаимни наложителни разноски, а другите две за персонални потребности на всеки от сътрудниците. Например за занимание или саморазвитие.

Неограничен мобилен интернет е това, което младежите в Швейцария избират през днешния ден. Те минават към подобаващия проект за данни и по-късно просто задействат горещата точка на телефона си, с цел да употребяват мрежата, до момента в който работят на преносим компютър или настолен компютър. Няма потребност от домакински Wi-Fi и вместо две разходни позиции в интернет остава една.

Местните обичат да украсяват действителността

Когато аплайват за работа, швейцарците се пробват да блеснат пред HR. Според изследване, извършено през 2020 година, съвсем 60% от автобиографиите не са правилни. Местните от време на време преувеличават услугите си за евентуален шеф.

Например, те могат да запишат краткосрочния си стаж в огромна компания като трудов стаж. Любопитно е, че представителите на по-старото потомство се оказаха най-честните претенденти.

Тук не ги е позор да оставят сервитьора без бакшиш.

В Швейцария никой няма да осъди клиент на ресторант, който не остави нищо на вежлив сервитьор след хранене. Но когато посетител въпреки всичко желае да изрази признателност по специфичен метод за положителното обслужване, той просто ще закръгли сметката.

Тук можете да получите артикули за женска хигиена гратис

Швейцарски деятели инсталират вендинг машини с безвъзмездни тампони и подложки в образователните заведения в страната. Тяхната задача е да оказват помощ на девойки, които са сюрпризирани от прибързано почнал цикъл или празен портфейл. Също по този начин основателите на плана се застъпват тематиката за характерностите на женската физиология към този момент да не е табу.

В Швейцария има шоколад за дами

Швейцарците обичат шоколад. Страната е преди всичко в света по количество употребяван деликатес. Средностатистическият гражданин изяжда до 8,8 кг шоколад годишно. Освен това тук се продават плочки, които ще бъдат изключително потребни за дамите.

Според швейцарските шоколатиери те са в положение да облекчат спазмите по време на менструация, защото включват 17 типа алпийски билки. Специалисти по гинекология потвърдиха, че подобен шоколад в действителност може да се трансформира в ключ към благополучието на дамите.

Дъвката е табу в Швейцария

Дъвката е изключително досадна за локалните. Те го считат за върха на неприятните маниери. Туристите се поучават да устоят на изкушението да си купят обичаната дъвка на публично място в Швейцария. По-добре е да изчакате, до момента в който няма непознати наоколо, и по-късно да дъвчете дъвка.

Но плюенето е в реда на нещата

Жителите на Швейцария не виждат нищо срамно в плюенето на улицата. Същото важи и за почистването на носа. Пол Билтън видя, че локалните хора имат изключително мощна техника на издухване и я употребяват интензивно на публични места.

Швейцарците упрекват всички неприятности … сешоар

Фен е името на топлия вятър, който от време на време духа от Алпите. Между другото, точно в негова чест е кръстен сешоарът. Докато жителите на други страни постоянно приписват проблемите си на магнитни стихии, швейцарците упрекват сешоара за разнообразни проблеми.

Какво мислите, че би трябвало да научим от хората в Швейцария? И какво, в противен случай, не си коства?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР