Ще уволни ли зам.-кметове Зико след раздялата си с ГЕРБ

...
Ще уволни ли зам.-кметове Зико след раздялата си с ГЕРБ
Коментари Харесай

Ще уволни ли Зико заместниците си?

Ще уволни ли зам.-кметове Зико след раздялата си с ГЕРБ и по какъв начин ще ръководи без съветниците им?

„ Ще има оптимизация на екипа ”, това отговори Здравко Димитров след въпрос дали ще смени някои от зам.-кметовете или други ръководители в Община Пловдив, написа trafficnews.bg.  След раздялата с ГЕРБ главният въпрос е дали Пламен Панов ще остане на поста си като зам.-кмет по културата.  Панов е единственият настоящ партиен член на ГЕРБ от вицетата на Зико. На съответен въпрос дали ще го освободи, кметът отговори: „ Ще забележим ”.
-->

Димитров сподели още, че не е приказвал с Бойко Борисов откакто през вчерашния ден му изиска оставката.

„ Не съм приказвал с него. Аз не му се дразня, ние сме огромни мъже. Разбира се, че отново бих се видял и приказвал с него ”, сподели Зико.

Разговори с групите в Общинския съвет също не е провел до този миг за възможна бъдеща поддръжка. На запитване по какъв начин ще ръководи без тях, той отговори:

„ Както управлявах и до момента. Всички съветници до един са на Тотев. Грешката е моя, че когато се вършиха листи, аз не сложих мои хора. За три години един не стана да отбрани мен, Общината или даже ГЕРБ. Само при полемиката за пробива на Водната палата бяха доста дейни ”, сподели градоначалникът. От 51 места в Общинския съвет, 17 са на ГЕРБ, а с цел да болшинство са нужни най-малко 26 гласа.  През последните три години редица решения минаха без гласовете на ГЕРБ, само че в по-голямата си част бяха подкрепени от тях.

Друг вероятен спор е с районните кметове, които всички са от ГЕРБ, а множеството и партийни ръководители на своите региони.

„ Няма да ги разделям. Досега не съм го правил, няма и да го върша. Бил съм областен кмет, знам какво е. От моя страна ще продължа да ги поддържам за плановете ”, сподели Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР