Ще трябва да се постараем да сглобим отбор извън най-острите

...
Ще трябва да се постараем да сглобим отбор извън най-острите
Коментари Харесай

Партенка: Надежда Йорданова не е премиерът с втория мандат, ПП ще го излъчи

Ще би трябвало да се постараем да сглобим тим отвън най-острите политически борби, сподели през днешния ден пред Би Ти Ви съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов. Коментарът му идва броени часове откакто Народното събрание не одобри оферти с първия мандат кабинет на ГЕРБ-СДС.

Той е на мнение, че бъдещото държавно управление би трябвало да има поддръжката на представители от партии, които са отвън кръга на политическите сили, които ще застанат зад него.

Иванов счита също, че водачите на подкрепящите държавното управление партии би трябвало да останат в Народното събрание и да не бъдат предлагани за министър председател и министри. Той е на мнение, че по този начин борбата ще остане в Народното събрание.

Реклама

Иванов счита, че за кабинет с втория мандат би трябвало да се беседва с всички системи виновни политически сили, които „ не слагат под подозрение евроатлантическата ориентировка “ на страната. Все още обаче няма изясненост дали такива диалози въобще ще има, откакто от „ Продължаваме промяната “ сложиха условия за започването им.

По мотив появили се информации, че някогашният правосъден министър Надежда Йорданова от Демократична България може да е претендентът за министър председател на държавно управление с втория мандат, той разяснява, че претендентът за министър председател би трябвало да е излъчен от мандатоносителя „ Продължаваме промяната “.

„ Сериозният диалог за третия мандат ще стартира, откакто забележим по какъв начин ще се развият нещата с втория. За нас действителният късмет за държавно управление е точно с втория мандат “, заключи Иванов.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР