Ще търся помощ от комунистите и социалистите в парламента, за

...
Ще търся помощ от комунистите и социалистите в парламента, за
Коментари Харесай

Андрей Бабиш: Искам помощ от комунистите

Ще диря помощ от комунистите и социалистите в Народното събрание, с цел да поддържат второто ми държавно управление, съобщи чешкият министър председател Андрей Бабиш, съобщи ТАСС.

Министър-председателят на централноевропейската страна даде изявление пред издание от Прага. "Аз ще стартира са проучвам измежду депутатите в долната камара от Комунистическата и Социалдемократическата партии ", съобщи водачът на дясноцентристкото придвижване АНО. Партията на премиера има 78 представители в органа на законодателната власт, а левите депутати са 30 и могат да обезпечат 108 гласа за новия кабинет на милиардера и някогашен помощник на политическата полиция на социалистическа Чехословакия. Общо депутатите в долната камара на Народното събрание са 200, напомня ТАСС.

Бабиш съобщи, че след рухването на комунистическия режим (1989 г.) всички чешки партии са преговаряли с комунистите. "С техните гласове президенти станаха и Вацлав Хавел през 1993 година, и Вацлав Клаус 10 години по-късно. "Всички правеха покупко-продажби с комунистите ", уточни той. Чешкият държавен глава тогава се избираше от Народното събрание, напомня съветската медия.

Бабиш бе заставен да се отдръпна от поста поради следствие. Той бе упрекнат във финансови злоупотреби в изключително огромни размери. Президентът на Чехия Милош Земан му даде втори мандат, което е разрешено от конституцията на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР