Ще сработят ли зелените сертификати за справяне с COVID-19 и

...
Ще сработят ли зелените сертификати за справяне с COVID-19 и
Коментари Харесай

Медици: Който е против мерките, е против обществото


Ще сработят ли зелените документи за справяне с COVID-19 и ще спомогнат ли за увеличение на % на имунизирани у нас – по тези тематики в студиото на „ Здравей, България” разясниха Свилена Димитрова, доктор Аспарух Илиев и проф. доктор Иво Петров.

„ Когато човек има вярната информация, взима вярното решение. Това е особено за човешкото мислене. Подкрепям всичко, което понижава смъртността в България”, съобщи кардиологът проф. доктор Иво Петров.

„ Много се говореше за страничните резултати на имунизациите, само че никой не се осмелява да каже, че главният непряк резултат на незащитеното заразяване е смърт”, уточни той.

По думите му у нас към този момент има закрити кардиологични отделения, тъй като те са се трансформирали в Коронавирус отделения. „ В момента сме принудени да оцеляваме. Всеки, който е срещу ограниченията, е срещу обществото”, безапелационен беше Петров.

„ Докато се притеснявахме, че с нас се вършат опити, се оказа, че цяла Европа се имунизира, до момента в който ние сами си тестваме какво ще стане в случай че не се имунизираме. Боя се, че резултатите от това са много тревожни”, разяснява Свилена Димитрова от Българската болнична асоциация.

„ Решението на лечебните заведения да поддържат въвеждането на зелен документ за техните чиновници не е елементарно, само че това не е елементарно за никой шеф. Другите други възможности са доста по-лоши. Нямаме накъде повече да мърдаме – нито можем да увеличим леглата в лечебните заведения до безспир, нито имаме опция да продължаваме да експлоатираме персонала”, счита тя. И добави: „ Ако всички ние не си дадем сметка къде се намираме сега, няма да излезем от тази обстановка и локдаунът ще е най-малкото, което ще ни се случи. Да, ще има ограничения, само че за жалост ще продължат и всевъзможни протестни и псевдопротестни действия”.

„ Месеци наред ни беше казвано – не се ваксинирайте, следете си антителата. В момента, в който обаче излезе регулацията за това и преболедувалите да са имунизирани, хората с цялостно право останаха сюрпризирани, тъй като лекарското съсловие продължаваше да спекулира с тези антитела”, сподели доктор Аспарух Илиев - началник на лабораторията по инфекции в Университета в Берн.

Източник:

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР