София под вода, силна буря блокира летището в столицата. Най-засегнат

...
София под вода, силна буря блокира летището в столицата. Най-засегнат
Коментари Харесай

София под вода, силна буря блокира летището в столицата

София под вода, мощна стихия блокира летището в столицата. Най-засегнат беше регионът по бул. „ Цариградско шосе “, където градушката и бурята засегнаха придвижването. Според сигнали на читетели на SafeNews, летището в столицата е било блокирано поради мощната стихия, а самолетите изчакват на място.

София под вода

Аварийните екипи на реагират на сигнали по отношение на интензивния дъжд, съпроводен с градушка над София. До момента са подадени четири сигнала за наводнение в търговски обекти и един подлез.

София под вода, мощна стихия блокира летището в столицата (ВИДЕО) 22.05.24 18:25 Пламъци погълнаха компанията производител на лекарството за намаляване „ Оземпик “ (ВИДЕО) 22.05.24 17:21 Традицията, от която Италия желае да се откаже: Храненето навън 22.05.24 17:00 Актьорът Жерар Депардийо беше упрекнат в нахлуване над фотографа Рино Барилари в Рим 22.05.24 16:57 Силни стихии удариха разнообразни региони на Сърбия, един човек е умрял 22.05.24 16:30

Към момента градският превоз се движи на всички места, като се изключи автобусна линия №8, която е пренасочена към ул. ”Искърско шосе “. Извършва се наблюдаване на речните корита и общинските язовири, които са в нормите.

Национален институт по метеорология и хидрология издаде предизвестие от първа степен – жълт код, за обилни по количества превалявания от дъжд, съпроводени с гръмотевици в Западна България. Количествата на преваляванията ще са сред 20 и 35 литра на квадратен метър, а в обособени, основно планински региони, до 45-50 литра на квадратен метър.

Извършва се наблюдаване на речните корита и общинските язовири, които към този час са в норма.

По-рано пороен дъжд с гръмотевици и градушка удариха и Кюстендил. Ледените зърна са били с размера на лешник, демонстрират оповестени в обществените мрежи фотоси. Гръмотевичният облак е от първата линия стихии, които по прогноза минаха западната ни граница в късните часове на деня.

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР