Ще разпознаете нарцистичния тип по това, че те често са

...
Ще разпознаете нарцистичния тип по това, че те често са
Коментари Харесай

Разпознайте тактиката на нарцисиста и не падайте в капана му

Ще разпознаете нарцистичния вид по това, че те постоянно са „ душата на компанията “, обират цялото внимание в компанията и се отличават с някакъв необикновен сексапил, на който никой не може да устои. Е, той владее своята техника за обаяние, която работи безотказно. Неговата цел е другите да го обожават, да му се възхищават и да го боготворят непременно, тъй като единствено по този метод егото му бива подхранено.

Е, факт е че за нарцистичните хора другите и в това число любовния сътрудник, са обекти, от които или има изгода, или не. Факт е, че тези обекти са хора с същински усеща, които страдат – изключително под въздействието на неговите манипулативни тактики. Затова е добре да знаем кои са най-явните признаци на неговата нарцистична тактика. Да, с цел да предпазим себе си.

Той не демонстрира емпатия

Липсата на емпатия е определящо качество за нарцистичния чаровник. Той обаче доста добре схваща тази своя липса и сполучливо може да се преструва, демонстрирайки схващане, (от)даване и неегоистичност, когато има някаква персонална полза. Но нормално това е лишено от всякаква страст. Тази проява продължава доста малко, защото това е игра, която не може да издържи дълго време. Ще разпознаете нарцисиста по това, че всеки диалог е ориентиран към него. Дори когато желаете да споделите нещо за себе си, той ще заприказва за своите сходни терзания, с цел да върне прожекторите назад към себе си. Е, въпреки всичко той е „ звездата “.

Той се трансформира внезапно

Народната мъдрост „ С какъвто се събереш, подобен ставаш “ сигурно е измислена, с цел да опише някой нарцистичен чешит. Той е като хамелеон и се трансформира по отношение на хората към него. Както и по отношение на облагите, които може да извлече от съответните хора. Ще познаете нарцисиста, тъй като той преиграва, само че играта му не е доста продължителна. Веднъж е разговорлив, ухилен, благ и неотразим, а в идващия миг – леден и безмилостен.

Внимавайте! Това е стратгия, която може да допре струните на самолюбието ви и да ви направи подвластни от неговото позитивно отношение. Може би си задавате въпроса „ Какво направих, с цел да стане той толкоз леден и оттеглен? Какво не ми е наред? “ –  е това е тактичност, която цели да разклати самоуважението ви, с цел да станете по-лесна за ръководство марионетка.

Той ще ви зареже незабавно откакто получи това, което желае

Да, в случай че до вас има нарцисист, евентуално той желае нещо от вас. И откакто го получи просто ще си обуе обувките и ще си тръгне, без да намерения за вашите страсти и усеща. Характерно е за нарцисиста да се интересува единствено от себе си и в полза на истината изпитва големи компликации да се свързва с хората, а още по-големи – да обича. Ако казусът е подобен, просто научете уроците си и бъдете деликатни идващия път, когато към вас се появи извънредно неотразим, само че и нарцистичен чаровник!

Инфо: https://www.ilady.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР