Ще призовем министъра на отбраната Стефан Янев да обясни позицията

...
Ще призовем министъра на отбраната Стефан Янев да обясни позицията
Коментари Харесай

Христо Иванов: Стефан Янев да се яви в парламента, за да обясни позицията си за НАТО |

Ще призовем министъра на защитата Стефан Янев да изясни позицията си във връзка с НАТО в постоянната комисия, с цел да не боравим с фейсбук статуси, тъй като тематиката е прекомерно значима.

Това съобщи съпредседателят на Демократична България (ДБ) Христо Иванов в коридорите на Народното събрание. Вчера министърът на защитата Стефан Янев съобщи, че е

Христо Иванов сподели, че Демократична България държи много на закрепените в съдружното съглашение текстове, свързани с защитата:

" За нас е извънредно значимо България да се развива като пълновръстен член на НАТО. Вярваме, че България не може да си разреши да бъде в положение на де факто недеклариран, само че на процедура действителен неутралитет, който да бъде в интерес на експанзивната политика от страна на Кремъл. "  

По думите му щом бъде основана постоянната комисия по защита, от Демократична България ще поискат Стефан Янев да обясни своята позиция в Народното събрание, " с цел да не се борави с фейсбук статуси, тъй като тематиката е прекомерно значима ".

" Бихме подкрепили всички ограничения свързани с укрепването на нашата защита и дарба да противостоим на усилването на съветското въздействие в региона. Позицията на министъра на отбраната изисква най-малко положително изясняване ", сподели съпредседателят на Демократична България. 

По отношение на на външния министър Теодора Генчовска Иванов съобщи: 

" Според съдружното съглашение състава на политическите кабинети са по убеждение на съответния министър. Но нашето дългогодишно мнение във връзка с лустрацията в бранш сигурност е значимо за нас, ще обсъдим това с нашите сътрудници и се надявам, че ще бъдем чути. "

Той добави, че от " Демократична България " нямат право на несъгласие, само че ще изкажат мнение. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР