Ще отвори ли правителството държавния резерв - българите имат нужда

...
Ще отвори ли правителството държавния резерв - българите имат нужда
Коментари Харесай

Нинова срещу гробното мълчание: Има ли България държавен резерв?

Ще отвори ли държавното управление държавния запас - българите имат потребност от защитни ограничения, а лекарите от средства, дрехи и респираторни апарати. Това беше главният въпрос на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на разискването на Закона за ограниченията за изключителното състояние.

Цитирана от " Фокус ", Нинова разгласи, че Българска социалистическа партия ще се въздържи по законопроекта и ще направи оферти сред първо и второ четене да се отвори държавния запас, да се създадат планове за актуализация на бюджета и да се подхващат крути ограничения за ограничение на спекулата и отсрочване на битовите заплащания и частните лечебни заведения да бъдат включени в цялостния развой. Тя обърна внимание, че в Закона за ограниченията за изключителното състояние липсва солидарността. Тя разкритикува и наказванията, планувани в законопроекта за медиците, в случай че откажат да си извършват служебните отговорности.

„ Всички сме единомислещи, че най-важният въпрос е запазване на здравето на българските жители. Нека да погледнем отвън залата. Какво вълнува хората на открито. Едни житейски естествени ежедневни въпроси стоят пред всички нас. Те споделят: „ Нямаме маски, няма медикаменти ". Лекарите споделят: „ Нямаме апарати ". Нямат задоволително дезинфектанти. Как реагира държавното управление на този първи наложителен въпрос? Започва да пренастройва стопанската система за произвеждане на маски и дрехи. Добре,прекрасно, само че сега ги няма. Това пренастройване ще отнеме месеци.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР