Ще направим опит за покачване на бюджета, имаме проектобюджет. Това

...
Ще направим опит за покачване на бюджета, имаме проектобюджет. Това
Коментари Харесай

Министър Минеков: В края на годината 60 млн. лв. отиват на боклука

Ще създадем опит за повишаване на бюджета, имаме проектобюджет. Това съобщи служебният министър на културата проф. Велислав Минеков на конференция по настоящи тематики в региона на културата.

Минеков уточни, че са се изговорили неистини в ефир, че няма направен проектобюджет.

„ Това не е правилно, той е пред мен “, заяви той. Проектобюджетът планува нарастване за 2023 година с над 160 милиона лв.. Има и план за 2024 година с нарастване с още над 155 милиона лв., както и план за 2025 година с нарастване с над 142 милиона лв..

Министърът на културата сподели, че при встъпването си в служба е открил, че единствено една трета от дотацията е била разходвана , както и че няма изработен нито един контракт, и нито една социална поръчка. Той регистрира като нулева годината за археологията , защото занапред са почнали теренни изследвания.

„ Такова нещо в министерството не е било откогато съществува “, безапелационен е Минеков и добави, че и от финансовите разноски разходвани са нула %, в резултат на което на 23 декември ще бъде заставен да изхвърли близо 60 милиона лв. „ на боклука ” .

" С какви очи аз ще отида при министъра на финансите и ще я апелирам за бюджета? " , попита Минеков. По думите му вредата е в действителност в изключително огромен размер. Въпреки това той заяви, че още веднъж ще договаря с политическите партии и ще търси тяхното единодушие за покачването на бюджета.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР