Ще имаме много шарен парламент. Зависи кои ще са политическите

...
Ще имаме много шарен парламент. Зависи кои ще са политическите
Коментари Харесай

Социолог с прогноза какъв ще е следващият парламент

Ще имаме доста пъстър парламент. Зависи кои ще са политическите сили, които ще сформират Народното събрание. ГЕРБ няма по какъв начин след 10 години във властта да станат 3 или 4 политическа мощ. Това предвижда социологът Ивелина Славкова от "Тренд " в ефира на Нова телевизия.

Според политолога Слави Василев на есен ще има усилване на митингите.

По думите на Славкова зависи каква е първата политическа мощ. "Може да има държавно управление на малцинството, може да има ръководство на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, може да има анти-ГЕРБ фронт, които да ръководи и ГЕРБ да са съпротива. Има доста необятен фронт против ГЕРБ, който се образува. На локалните избори към този момент видяхме подобен фронт ", сподели тя.

Василев бе безапелационен, че може да има нов политически индивид. "Желанието за смяна, за вън мутрите и за нова система е на дневен ред и седи пред обществото. Тук вниманието ни би трябвало да не е какви ще са обединенията, а дали ще има нов индивид. Има прозорец за него, само че кой ще има смелостта да го направи ", разяснява Василев.

Алфа Рисърч: Ако изборите бяха в този момент - ГЕРБ остава първа мощ, Борисов с преднина пред Радев

"Президентът ще направи неточност, в случай че тръгне да основава политическа партия ", счита още социологът Славкова.

"Всичко можем да чакаме от ГЕРБ, тъй като и различен път сме виждали по какъв начин Борисов внезапно хвърля "пешкира ". Много зависи какви ще са настроенията на улицата ", сподели още политологът.

Славова бе безапелационна, че обстановката в страната сега се дефинира като ври и кипи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР