Ще има ли управляващо мнозинство в 48-ото Народно събрание? На

...
Ще има ли управляващо мнозинство в 48-ото Народно събрание? На
Коментари Харесай

Това ли е новата коалиция „Рашидов” – Бойко, Доган, Корнелия и Стефан Янев?

Ще има ли ръководещо болшинство в 48-ото Народно заседание? На третия ден от свикването на Народното събрание бе реализирано единодушие за избор на ръководител в лицето на Вежди Рашидов. Мнозинството обаче не бе необятно, а пробив пристигна от „ Българска социалистическа партия за България “, която мина в лагера на ГЕРБ и Движение за права и свободи дружно с „ Български напредък “.

„ Продължаваме промяната “ (ПП) и „ Демократична България “ (ДБ), която бяха сътрудници в предходното ръководство с Българска социалистическа партия, гласоподаваха „ срещу “ Рашидов. „ Възраждане “ пък бяха „ въздържал се “.

Веднага след номинацията на Рашидов от „ Продължаваме промяната “ желаеха 15-минутна отмора. Това изненадващо провокира остра реакция от ГЕРБ и Движение за права и свободи, само че и на Българска социалистическа партия в лицето на Георги Свиленски. От Политическа партия дадоха отговор със подозрения, че е завършено ново ръководещо болшинство. Демократична България ги поддържаха в лицето на Христо Иванов.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ разяснява след избора на Рашидов, че това не значи, че има ново управническо болшинство.

„ Възможно е да има диалози, само че не е говорено “, сподели той след въпрос на „ Флагман “ в коридорите на Народното събрание.

Реклама

От друга страна Корнелия Нинова през вчерашния ден влезе остро против Политическа партия, като ги упрекна, че им откраднали управническата стратегия, а се пробват да създадат това и с облика на соцпартията.

Нинова бе гневна след офертата на „ Продължаваме промяната “ за обществени договаряния за избор на ръководител на Народното събрание. Според нея от Политическа партия по този начин са обвинили всички останали парламентарни обединения в задкулисие, което не било правилно.

Засега Корнелия Нинова и от „ Българска социалистическа партия за България “ не дават отговор ясно на подозренията, че могат да влязат в ново управническо болшинство с ГЕРБ, Движение за права и свободи и БВ.

След избора на Рашидов за началник на Народното събрание Нинова направи изказване пред кореспонденти. Тя още веднъж повтори, че няма да влязат в ръководство с мандата на ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “. Това обаче би могло да се случи с подобен на Българска социалистическа партия или „ Български напредък “.

Неофициално народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “ разяснява, че управнически формат с болшинството, което застана зад Рашидов, би бил добър вид. Според него обединението по времето на държавното управление на Кирил Петков се е оказала зле работеща.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР