Ще бъдат разгледани и резултатите от извършените тестове с хартията

...
Ще бъдат разгледани и резултатите от извършените тестове с хартията
Коментари Харесай

Парламентът ще изслуша днес председателя на ЦИК

Ще бъдат прегледани и резултатите от осъществените проби с хартията за машинно гласоподаване

Парламентът ще изслуша през днешния ден ръководителя на Централната изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова по отношение на подготовката и провеждането на идните избори, в това число резултатите от осъществените проби с хартията за машинно гласоподаване. Това взеха решение депутатите при започване на днешното изключително съвещание на Народното събрание (НС), съобщи Българска телеграфна агенция.

Точката беше включена като втора в дневния ред по предложение на председателстващия съвещанието заместник-председател на Народното събрание Росен Желязков (ГЕРБ-СДС).

Преди това ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова изиска чуване на ръководителя на ЦИК. Атанасова уточни, че ЦИК е провела проби с хартията за машинно гласоподаване и Народно събрание би трябвало да е осведомено с резултатите от тях. " Ако при подготовката на идните избори има някакви проблеми, законодателят би трябвало да е наясно с тях ", добави тя.

Изслушването на министъра на външните работи Николай Милков отпадна от дневния ред на днешното пленарно съвещание. Парламентът трябваше да изслуша министър Милков по отношение на следващия случай на физическо посягане над българи и български жители в Република Северна Македония. В началото на съвещанието Росен Желязков заяви, че е получено писмо от Министерство на външните работи, че заради командировка на Николай Милков отвън страната се желае отсрочване на чуването.

Поради неотложни задължения на служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова от дневния ред на изключителното съвещание отпаднаха и разискванията по запитване към нея по отношение на унищожаване на 9000 тона противозаконни боклуци в Плевен.

В момента депутатите разискват законопроект за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната капиталова банка и на нейния правилник и на Споразумението за организацията и активността на Международната банка за икономическо съдействие. В дневния ред е и второто четене на промени в Закона за българския жестов език. Предвиден е и парламентарен надзор.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР