Щатските борсови индекси записаха сериозни понижения вчера, като технологичният Nasdaq

...
Щатските борсови индекси записаха сериозни понижения вчера, като технологичният Nasdaq
Коментари Харесай

Щатският борсов индекс Nasdaq записа най-лошия си месец от 2008 г.

Щатските борсови показатели записаха съществени намаления през вчерашния ден, като софтуерният Nasdaq Composite регистрира най-лошия си месец от 2008 година, откакто Amazon стана следващата жертва на априлските разпродажби.

Nasdaq Composite през вчерашния ден падна с близо 4.2% до 12 334.64 пункта, като в основата му бе поевтиняването на акциите на Amazon, откакто компанията разгласи тримесечните си резултати.

S&P 500 изгуби 3.6% за деня до 4 131.93 пункта, до момента в който Dow Jones Industrial Average затвори с близо 2.8% надолу на 32 977.21 пункта.

Nasdaq и S&P 500 завършиха вчерашната сесия на нови най-ниски равнища за 2022 година

Nasdaq падна с към 13.3% през април, като това е най-лошият месец за показателя от октомври 2008 година в разгара на финансовата рецесия. S&P 500 се намали с 8.8% през сегашния месец, като това е най-слабото му показване от март 2020 година, когато се развихри пандемията от COVID-19. Dow Jones изгуби 4.9% за месеца.

Акциите на софтуерните компании бяха в епицентъра на разпродажбите през април, откакто високите лихви се отразиха на пазарните оценки, а проблемите с веригите на доставки, в резултат на COVID-19 и войната в Украйна повлияха на бизнеса, написа CNBC.

Акциите на Amazon през вчерашния ден поевтиняха с към 14%, като това бе най-големият еднодневен спад от 2006 година, откакто колосът в онлайн търговията разгласи изненадваща тримесечна загуба и предвижда по-слаби от предстоящите слаби доходи за второто тримесечие.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР