Щамът омикрон на коронавируса сега е доминиращ в Нидерландия, съобщиха

...
Щамът омикрон на коронавируса сега е доминиращ в Нидерландия, съобщиха
Коментари Харесай

Омикрон покори цяла държава

Щамът омикрон на ковид в този момент е преобладаващ в Нидерландия, оповестиха от Националния институт по опазване на здравето и околна среда в страната. " От 27 декември този вариант е открит при над 50% от всички регистрирани инфекции. Това значи, че омикронът е изместил делта варианта като преобладаващ вид в страната ", споделят специалисти.

Миналата седмица в Нидерландия са открити 84 400 случая на заразяване с ковид, което е с 11% по-малко по отношение на седмица по-рано. От института обаче считат, че поради омикрон в близко бъдеще броят на инфектираните още веднъж ще се повиши, както и този на приетите в болница.

За да предотвратят прекомерно бързото разпространяване на разновидността омикрон, управляващите вкараха съвсем цялостен локдаун в страната от 19 декември. Продължават да работят единствено аптеки, бензиностанции, хранителни магазини и някои жизненоважни институции. Всички останали магазини, както и заведения за публично хранене, фитнес зали, културни и развлекателни заведения, салони за хубост и фризьорски салони са затворени. На жителите мощно се предлага да останат по домовете си, да заобикалят тълпи, да съблюдават обществена отдалеченост и да одобряват не повече от двама посетители дневно (с изключение на Нова година, когато могат да бъдат признати до четирима души). Мерките важат до 14 януари 2022 година, само че при нужда могат да бъдат удължени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР