Шоколадът, макар и със спорна репутация относно здравословното си действие,

...
Шоколадът, макар и със спорна репутация относно здравословното си действие,
Коментари Харесай

Кой шоколад е здравословен и кой не?

Шоколадът, въпреки и със противоречива известност по отношение на здравословното си деяние, е обичан на всички нас. Освен че има огромни количества захар, шоколадът не е подобаващ и за хората с диабет. Те не могат да си разрешат потреблението му, поради високата централизация на мазнини в продукта, а и по други аргументи.

Често се предлага потреблението на черен шоколад, разгласен за по-здравословен. Учените обаче са изрично срещу рекламирането му като храна с директно отношение към здравето.

Формираното мнение, че черният шоколад освен е безусловно безвреден за здравето, само че и носи изгода, е безусловно неправилно и е за увеличение на продажбите му.

 Консумация на шоколад

Психологическото влияние се възползва от обстоятелството, че хората обичат усета на шоколада, а когато в тяхното схващане някакъв тип от него се асоциира с изгодата за здравето, единствено прави неговото изразходване на практика безкрайно, без в действителност да носи някаква директна изгода за здравето.

Има потвърдена изгода от използването на малко количество мрачен шоколад, само че учените са изрично срещу такава реклама, която основава неправилно усещане и конфигурация у потребителите.

Поради това неотдавна английски експерти се произнесоха по отношение на своя свръхестествен артикул - здравословен шоколад, замествайки мазнините с плодов сок.

 Бял шоколад

Учените твърдят, че макар наличието на 50 % по-малко мазнини, усетът на новия артикул по нищо не се разграничава от обичайния.

Ръководителят на изследователския екип изяснява, че новата технология ще разреши на производителите да вършат шоколад с плодов сок, витаминна вода и даже диетична кола.

Откривателите към този момент са предложили създадения химичен развой, който да послужи като стартова точка за производството на здравословен шоколад.

Те се надяват, че хранително-вкусовата промишленост ще направи идната крачка и ще употребява технологията, с цел да зарадва потребителите с по-вкусен шоколад, със доста по-ниско наличие на мазнини.

Новата технология е използвана за черен, млечен и бял шоколад. Досега са направени шоколад с ябълков, портокалов и боровинков сок.

Той стои под формата на микроскопични мехурчета, които резервират твърдата конструкция на шоколада, като модерно разрешават той да се топи в устата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР