На планираната среща на върха, на която Швейцария се надява

...
На планираната среща на върха, на която Швейцария се надява
Коментари Харесай

Швейцария: Над 50 държави ще участват в срещата за мир в Украйна

На плануваната среща на върха, на която Швейцария се надява да проправи пътя за кротичък развой в Украйна, ще вземат участие делегации от повече от 50 страни. Това съобщи президентът на страната Виола Амхерд.

На този декор представителят на Кремъл Дмитрий Песков отвърна, че срещата ще бъде безполезнабез присъединяване на Русия.

Без Русия разискването на проблемите на сигурността, които ни вълнуват, е безусловно неефикасно, считат в Москва. Русия по-рано означи, че не вижда смисъл в конференция,планирана от Швейцария, с цел да се разиска по какъв начин да се постави завършек на войната в Украйна и на която съветски представители не са поканени.

Швейцария разгласи, че срещата на върха ще се организира на 15-16 юни покрай швейцарския град Люцерн. Държавата, известна като неутрална, се пробва да убеди повече страни от по този начин наречения Глобален Юг, както и Китай, да се причислят. Пекин е един от най-верните поддържници на режима на президента Владимир Путин.

Страни от Южна Америка, Африка и Близкия изток са измежду тези, които са удостоверили, че ще дойдат, съгласно швейцарския президент Виола Амхерд, съобщи Ройтерс. През януари Амхерд се съгласи да бъде хазаин на срещата на върха по молба на украинския президент Володимир Зеленски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР