Шоколадът е храната, която мнозина свързват с щастието. Въпреки това,

...
Шоколадът е храната, която мнозина свързват с щастието. Въпреки това,
Коментари Харесай

Не можем да живеем без шоколад!

Шоколадът е храната, която мнозина свързват с щастието. Въпреки това, постоянно се счита, че би трябвало да се отстрани, с цел да водим здравословен метод на живот. Напротив, можем да изградим дълъг лист от изгоди за тялото ни, до които води яденето на мрачен шоколад.

Шоколадът поддържа настроението!

Всеки знае, че шоколадът подтиква позитивното въодушевление. Подбирайки вярното качество и количество, той може да извършва функционалността на натурален антидепресант. Особено потребен е при дами в менопауза, с цел да противодейства на измененията в настроението, които настъпват. Препоръчваме го вечер даже в композиция с мляко. Възползвайте се от миг за себе си и се поглезете с обичаното прелъщение!

 Шоколадът поддържа настроението

Снимка: Unsplash.com

Шоколадът подкрепя бактериалната флора!

Изненада! Шоколадът е един от факторите, които въздействат върху състава на бактериалната флора. Многобройни аромати и химични съединения се получават от ферментацията на какаовите зърна, с помощта на действието на разнообразни микроорганизми, млечнокисели бактерии и бифидобактерии. Те се смятат за главните съединения с противогъбична и хипохолестеролна интензивност. Също по този начин, те се явяват активатори на синтеза на късоверижните мастни киселини.

Любимият шоколад укрепва имунната система!

Какаото, съдържащо се в черния шоколад, е в положение да модулира позитивно имунната система, с помощта на своя противовъзпалителен резултат. Известно е, че какаото, включено в лимитирани дози в диетата, има позитивен резултат върху хроничните възпаления, позволявайки понижена периодичност на болести като да вземем за пример атеросклероза и дегенеративни болести.

Шоколадът е потребен за сърцето!

Черният шоколад е богат на антиоксиданти, които могат да предпазят кръвоносните съдове и затова имат позитивен резултат върху сърдечно-съдовата система. Количествено, този предпазен резултат се показва, в случай че консумираме сред 20 и 50 грама черен шоколад дневно. Приемането на дребни дози разрешава да се понижи кръвното налягане и да се снижат окислителните увреждания при тези от Вас с висок холестерол.

 Шоколадът е потребен за сърцето!

Снимка: Unsplash.com

Нека обърнем внимание на типа шоколад и дозите, които хапваме

Основната съставна част за всеки шоколад е една и съща. Това са какаовите зърна. Към тях се прибавят какао, захар, мляко, пловоде, ядки и така нататък Тъмният шоколад, най-малко 70%, сигурно е най-хубавият за ядене. Да, факт е, само че въпреки всичко би трябвало да се следи и количеството, което консумираме. Правилното количество би трябвало да бъде към 30-40 грама дневно. Интересно, нали по този начин?

Кулинарен уикенд – шоколадов фъдж за три минути с три съставки

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР