Шестима ученици от Бургаска област получиха награди за участието си

...
Шестима ученици от Бургаска област получиха награди за участието си
Коментари Харесай

Наградиха участниците в конкурс за народните будители

Шестима възпитаници от Бургаска област получиха награди за присъединяване си в състезанието „ Будителите на моя роден край, които би трябвало да помним “. Той е проведен от евродепутата Асим Адемов и РУО –Бургас.
За впечатляващите си презентации спечелилите бяха наградени с посещаване на Европейския парламент в Брюксел и други поощрителни награди.
42 деца от цялата област се включиха в състезанието. На награждаването Асим Адемов показа пред присъстващите:
„ Поздравления за всички тези млади, надарени хора, които вършат състезания като този смислени и значими. Благодарен съм на учениците от всички райони, взели присъединяване в конкуренцията, тъй като те стопираха вниманието си върху извънредно забавни персони от българската история. Журито беше доста затруднено, всички вие сте спечелили за мен. Важно е, че макар динамичното ви всекидневие и образователни занимания, сте се въодушевили и сте намерили мотивация, с цел да покажете историята и делата на предците ни. За да не бъде този конкурс и целият труд към него пропуснат, ще издам брошура с презентации на заслужили исторически персони. Всяко учебно заведение, музеи и институции ще получат издания от нея “.

Големият победител, който ще посети Брюксел е Анифе Адем, която е в девети клас на ППМГ „ Акад. Никола Обрешков “.
Специалната премия, която е стаж в Европейския парламент след навършване на 18-годишна възраст, отиде при Магдалена Виденова, от 10 клас в НЕГ „ Гьоте “ Бургас.
Специалната премия на РИМ - Бургас получи Александра Николова от ОУ „ Ал. Георгиев-Коджакафалията “, а специфичната премия на РУО –Бургас беше връчена на Илина Пикова СУ „ Любен Каравелов “ Несебър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР