Шестима ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии в

...
Шестима ученици от 12 клас на професионалните технически гимназии в
Коментари Харесай

ЧЕЗ даде стипендии на най-добрите ученици от професионалните гимназии

Шестима възпитаници от 12 клас на професионалните механически гимназии в Западна България получиха стипендии от ЧЕЗ за втория период на образователната 2017-2018 година в шестото издание на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “. Победители са учениците от Професионалната гимназия по превоз "Проф. Цветан Лазаров " в гр. Плевен, следвани от представителите на Професионалната гимназия "Акад. Сергей П. Корольов " в гр. Дупница и на Професионалната гимназия по механоелектротехника "Н. Й. Вапцаров " от гр. София.

Финалният кръг се състоя на 22 март в техническия образователен център на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД в град София. Паралелно се организира полемика с шефовете и учителите от шестте гимназии на тематика „ Професия енергетик – избор за развиване в България “. Разгледани бяха опциите за информиране и кариерно консултиране при избор на специалност, както и за въвеждане на правилата на дуалното обучение допълнително професионални гимназии.

„ Желая на вас, финалистите в състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “, да запазите жаждата за познание, положителната сила и ентусиазма, които ви доведоха тук. Те са вашият ключ към триумфа! “, сподели Петър Холаковски, изпълнителен шеф на „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД.

Дванайсетте участници във финалния кръг на състезанието „ Стани стипендиант на ЧЕЗ “ получиха грамоти от Министерството на образованието и науката и от Минно-геоложкия университет. Конкурсът е част от графика на националните надпревари по специалности през образователната 2017–2018 година на Министерството на образованието и науката. Досега в него са взели участие над 750 ученика от 12 клас на професионалните механически гимназии в Западна България, от които 43 са получили стипендии. Някои от финалистите сега работят в фирмите от Групата ЧЕЗ в България.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР