Шестима ученици от 12-и клас на професионалните технически гимназии в

...
Шестима ученици от 12-и клас на професионалните технически гимназии в
Коментари Харесай

За осма поредна година ЧЕЗ отпусна стипендии на ученици

Шестима възпитаници от 12-и клас на професионалните механически гимназии в Западна България бяха избрани за спечелили в осмото издание на състезанието "Стани стипендиант на ЧЕЗ " за възпитаници, оповестяват от компанията.

Заради продължаващото изключително състояние в страната и наложените противоепидемични ограничения, третият кръг на надпреварата, който по правилник бе плануван за края на март, не се организира.

ЧЕЗ предлага рационално ползване на електрическа енергия

Въпреки това уредниците на надпреварата взеха решение да отличат най-успешните възпитаници от професионалните гимназии с електротехнически профил в Западна България. Класирането на спечелилите беше направено на база резултатите от втори кръг на надпреварата, извършен през февруари 2020 година

Стипендии завоюваха най-добре представителите се двама участници от тимовете на ПГТЕ "Хенри Форд " - София, Благоевградската професионална гимназия "Ичко Бойчев ", ПГМЕТ "Христо Смирненски " - Кнежа, Професионалната гимназия по техника и електротехника "Христо Ботев " - Монтана, Професионалната гимназия "Академик Сергей Корольов " - Дупница и ПГМЕ - Пирдоп. Всички участници в осмото издание на състезанието ще получат документи за присъединяване.

Конкурсът "Стани стипендиант на ЧЕЗ " стартира преди осем години и цели да откри, поддържа и стимулира надарените експерти по електротехника. Досега са кандидатствали близо 900 възпитаници и студенти, а стипендия са получили 57 от тях. От актуалната 2019-2020 година размерът на стипендията е повишен на 600 лв..

Освен нея участниците в класираните на първите три места тимове получават и опция да аплайват с оценката от състезанието в четири висши образователни заведения - Техническия университет в София, Колежа по енергетика и електроника, Минно-геоложкия университет "Св. Иван Рилски " и Висшето транспортно учебно заведение "Т. Каблешков ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР