Шестима министри и един вицепремиер от кабинета ще вземат участие

...
Шестима министри и един вицепремиер от кабинета ще вземат участие
Коментари Харесай

Вицепремиери и министри отиват на петъчния парламентарен контрол

Шестима министри и един вицепремиер от кабинета ще вземат присъединяване в постоянния петъчен парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.
Първи на трибуната ще се качи зам.-министър-председателят Томислав Дончев , към който има заложен единствено един въпрос, обвързван с осъществяването на наредбите от подзаконовата нормативна база в региона на електронното ръководство и електронния продан на документи в администрацията.
Веднага след него ще дава отговор външният министър Екатерина Захариева . Тя ще обясни пред депутатите за работата на Българо-македонската мултидисциплинарна комисия по историческите въпроси, както и за една от формалните позиции на ръководеното от нея Министерство.
Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев ще би трябвало да внесе изясненост за работата на „ Фонда за лекуването на деца “ и за опциите на страната ни за обезпечаване на незабавна здравна помощ, а районният министър Петя Аврамова – по отношение на политиката на държавното управление за строителството, реконструкцията, рехабилитацията и стопанисването на републиканските пътища - ІІІ клас. Аврамова би трябвало да отговори и на още един въпрос – за готовността на Агенция „ Пътна инфраструктура “ и компаниите, извършващи активността по зимната поддръжка на републиканската пътна мрежа във връзка идния зимен сезон.
Най-много въпроси са отправени към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов . Той ще би трябвало да изяснява по какъв начин се развива бранш „ Свиневъдство “ в България, какво е финансовото положение на Селскостопанска академия, има ли проблеми при доставките на мляко в учебни заведения в град София, както и за проблеми при осъществяването на контракти, подписани от Държавна фирма „ Земеделие “ с снабдители по схемите „ Училищен плод “ и „ Училищно мляко “.
Земеделският министър би трябвало да изясни и какви са подхванатите незабавни ограничения за решение на проблем със запушен дренажен канал в гр. Койнаре, община Червен бряг, довел до наводнение на домовете на живущите в кв. „ Вапцаров “
Два от депутатските въпроси са адресирани до министъра на стопанската система Емил Караниколов . Първият е обвързван със стопанисването и ръководството на „ София Тех парк “ АД, а вторият – с регистрираните рекордно ниски равнища на задгранични вложения в България.
Само един въпрос е насочен към министъра на труда и обществената политика Бисер Петков и той е обвързван с опциите за трудова и обществена интеграция на хората, страдащи от деменция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР