Шест строителни компании вече са част от състезанието за изграждане

...
Шест строителни компании вече са част от състезанието за изграждане
Коментари Харесай

ОБРЪЧА на ГЕРБ: „Трейс Груп“ посяга към 57 млн. за метрото между „Люлин“ и „Обеля“

Шест строителни компании към този момент са част от надпреварата за създаване на нова метростанция сред столичните квартали „ Люлин “ и „ Обеля “. Търгът бе стартиран от оператора на подземната железница “Метрополитен ” в първите дни на 2023 година

Какво включва поръчката?

Поръчката е за инженеринг, като цената ѝ е за 47 млн. лева без Данък добавена стойност, близо 57 милиона с налога. Парите за оборудването идват от бюджета на Столична община и от европрограма „ Транспортна съгласуваност “ (2021-2027).

В елементи, поръчка е за правене на работен план, строителство, доставка на нужното съоръжение и въвеждане в употреба на метростанция до ж.п. гара Обеля на линията София – Кюстендил с тунелна връзка с метродепо Обеля. Метротрасето стартира от действителен ням коловоз в метродепо Обеля.

Трасето обгръща: затрупан наземен сектор, покрита рампа с три вида структура, тунел по открит прийом и тунел по “Милански ” способ. Метростанцията реализира връзка с жп линията София – Кюстендил и връзка сред първи и втори метродиаметър.

Реклама

Строителството на метростанцията се състои в преустройството на действителен двуколовозов тунел и построяването на нови подходи към нея. Конструкцията на метростанцията е подземна, стоманобетонна, с островен перон. Разделена е на секции с друга технология на осъществяване. Предвидени са три входа със стълбищни рамена, ескалатори и асансьори и един спешен излаз.

След метростанцията се построява тунелен сектор за връзка със съществуващия метротунел. Изграждането му постанова обилни реконструкции на съществуващите тунелни сектори и тяхното разширение.

Кои са компаниите?

Фирмите, които са подали предложения са – “Геострой ” АД, „ Джи Пи Груп “ АД, „ Обонато Билд “ ЕООД, „ Трейс Груп Холд “ АД, „ Монолит София “ АД и „ БС Конструкция “ АД.

Преди седмици стана ясно, че въпросната метростанция, която ще се нарежда сред “Сливница ” и “Обеля ” е била планувана още през 2001 година В региона ще бъде построена и нова жп гара, както и автогара. Тогава шефът на “Метрополитен ” Стоян Братоев изрази вяра да бъде построен интермодален възел, а пасажерите да се прекачват от жп линията непосредствено в метрото.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР