Шест поредни години Финландия държи титлата Най-щастливата страна в света“,

...
Шест поредни години Финландия държи титлата Най-щастливата страна в света“,
Коментари Харесай

Най-доброто не е най-скъпото. 3 извода от курса по щастие на Финландия

Шест следващи години Финландия държи купата „ Най-щастливата страна в света “, съгласно Световния отчет за щастието, което нямаше по какъв начин да не провокира голям интерес към нейните безвъзмездни насоки за благополучие.

Още през март тази година департаментът по туризъм на страната, Visit Finland, разгласи самобитен конкурс за 10 души, които да посетят страната и да се впуснат в своя майсторски клас за благополучие.

От Visit Finland оповестяват, че са получили над 150 000 заявки от целия свят и в опит да доближат до допустимо най-вече хора, те вземат решение да предложат майсторския клас гратис и във виртуален формат.

Обучението по благополучие, което стана налично онлайн на 14 септември, е обвързвано с четири съществени тематики: природа и метод на живот, здраве и баланс, дизайн и ежедневие и храна и благоденствие.

CNBC селектира най-важното, което може да научите от уроците в курса по благополучие, само че поучава да ги изгледате, „ с цел да открие своя вътрешен финландец “.

1. Свързване с природата

Финландия има закон, който дава на хората правото да се скитат и да нощуват измежду природата, без значение от собствеността върху земята. Много финландци лагеруват, разхождат се и карат колело измежду природата и се възползват от всичко, което тя може да им предложи, с всичките си сетива.

„ Дори дребното време, прекарано измежду природата, понижава напрежението, избистря мозъка и ви разрешава да се свържете със себе си по доста специфичен метод “, споделят лекторите по време на майсторския клас Микаела Кройц, екскурзиант и природолюбител.

2. По-добре е да имате задоволително, в сравнение с да желаете повече

Много хора се гордеят със спортният си дух и са ценени поради него, само че може да има и дефекти в това постоянно да се целиш по-високо и да искаш повече, съгласно лектора Ейприл Рине.

„ Когато сме фокусирани върху това да реализираме от ден на ден, в действителност в никакъв случай не можем да осъзнаем какво ни е задоволително “, споделя Рине по време на курса. " Летвата продължава да се подвига и да се подвига. "

Тя дефинира „ задоволително “ като баланс, естетика и задоволеност. Това значи да имате всичко належащо, с цел да процъфтявате, без да съжалявате, че е можело да постигнете още повече.

Нагласата „ Ще бъда благополучен единствено когато реализира тази цел или печеля тази сума пари “ не работи по пътя на удовлетворението. Вместо да се фокусирате прекалено много върху всичко останало, което желаете, просто бъдете отворени към опциите на хоризонта.

3. Направи си самичък

Урокът по дизайн в курса по благополучие на Финландия е значим, тъй като изяснява до каква степен нашите домове и пространствата въздействат на благоденствието.

„ Финландците имаме остаряла сентенция, че бедният човек не може да си разреши неприятно качество “, споделят лекторите в курса.

Едва ли ще се изненадате, че „ положителното “ качество за финландците не значи най-скъпото. Понякога нещата имат по-голяма стойност, в случай че сме ги създали със личните си ръце, или пък материалите, употребявани за изработката им, са устойчиви и по-добри за нашата планета.

Ето по какъв начин да употребявате дизайна, с цел да подобрите метода си на живот:

Купувайте единствено значими предмети, които ще устоят тестването на времето и постоянно ще ви харесват.

Правете красиви неща и се обграждайте с тях.

Бъдете постоянно покрай природата, като декорирате дома си с цветя.

Мислете по какъв начин да проектирате вашето пространство, с цел да извършите живота си по-лесен и по-функционален. Това е един от ключовете към щастието.  
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР