Шефилд Юнайтед и Астън Вила сложиха началото на доиграването на

...
Шефилд Юнайтед и Астън Вила сложиха началото на доиграването на
Коментари Харесай

"Шефилд Юнайтед" получи извинение за незачетения гол

" Шефилд Юнайтед " и " Астън Вила " сложиха началото на доиграването на сезона в британската футболна Висша лига с нулево тъждество и... опрощение от страна на отговорниците за Технологията на голлинията.

През първото полувреме на мача на " Вила Парк " вратарят на домакините Нилан съумя да улови топката, само че очевидно пристъпи с нея зад голлинията. Съдията обаче не зачете гола, защото не получи удостоверение от Технологията на голлинията.
Футболът в Англия се завърна с софтуерен гаф и обединяване против расизма Без голове в първия мач от 9 март насам
Гафът не остана неусетен, а отговорниците за технологията обясниха, че за пръв път срещат подобен проблем в над 9000 мача. Проблемът в действителност идва от обстоятелството, че всичките 7 камери, които наблюдават дали топката е минала голлинията, не са съумели да я засекат, защото пред тях е имало футболист.

Hawk-Eye statement on the goal line incident during Aston Villa v Sheffield match this evening. pic.twitter.com/I2u5lqKMqe
— Hawk-Eye Innovations (@Hawkeye_view) June 17, 2020

" С подобен проблем не сме се сблъсквали при всички предходни 9000 мача, в които е употребена технологията. Системата беше тествана по всички правила преди мача и беше доказано, че тя работи. Тя работеше и след тази обстановка. Извиняваме се на Висшата лига, " Шефилд Юнайтед " и всички наранени лица ", се споделя в публично известие на отговорниците.

Проблемите с технологията предстоящо вбесиха почитателите, които пък попитаха за какво не се е намесила системата VAR.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР