Шефът на Народния театър “Иван Вазов Васил Василев е осигурил

...
Шефът на Народния театър “Иван Вазов Васил Василев е осигурил
Коментари Харесай

ПЕТОЛЪЧКА: Народният театър пълен с ренегати от БСП

Шефът на Народния спектакъл “Иван Вазов ” Васил Василев е обезпечил работа в културната институция и на свои съпартийци и техни родственици, сподели инспекция на Mediapool.

Преди броени дни стана ясно, че Васил Василев като се изключи че е шеф на театъра продължава да е и в управлението на Българска прогресивна линия (БПЛ) – партия на отцепници от Българска социалистическа партия, в чието лого е стилизирана петолъчка. Лидерът на партията Красимир Янков удостовери управителната му позиция във групировката преди дни.

Финансовият инспектор на театъра – също от БПЛ

Оказа се, че финансовият инспектор на Народния спектакъл “Иван Вазов ” Лало Кирилов също е в управлението на Българска прогресивна линия. В сигнал до Mediapool чиновници на театъра обявиха, че не виждат постоянно Кирилов на работното му място. Самият Лало Кирилов обаче отвърна, че извършва длъжностната си характерност. Назначен е на 4 часов работен ден.

„ Назначен съм за финансов инспектор на Народния спектакъл “Иван Вазов ” на 4 часово работно време, тъй като имам и друга работа. Когато поех длъжността в театъра, с изненада открих, че всичко се извършваше на хартия, заварих едни бележници.

От началото на тази година съумях да внедря нужния програмен продукт за тези счетоводни процеси “, сподели Лало Кирилов.

На деликатния въпрос дали назначението му в Народния спектакъл “Иван Вазов ” има връзка с това, че с шефа Васил Василев дружно са в управлението на една и съща партия, той отговори: „ Не мога да кажа дали има връзка. Аз 15 години съм се занимавал с финанси и счетовдодство. Явно, хората, в редиците на театъра се пробват да вършат спекулации с моето предопределение “.

Кирилов напомни също така, че акто народен представител от Българска социалистическа партия е бил член на парламентарната комисия по бюджет и финанси в 44-ото Народно събрание. 

Главният графичен дизайнер – наследник на различен началник на партията

Проверката на Mediapool откри, че графичният дизайнер на Народния спектакъл Николай Димитров пък е наследник на Асен Димитров, който също се оказва съпартиец на Васил Василев и Лало Кирилов в Българска прогресивна линия. И Асен Димитров, сходно на Василев и Кирилов, е в управлението на партията на Красимир Янков.

Попитан дали назначението му за основен графичен дизайнер на Народния спектакъл е обвързвано с това, че татко му е съпартиец с Васил Василев в Българска прогресивна линия, той разяснява:

„ Няма нищо общо сред двете неща. Аз съм член на Съюза на художниците в България. Имам професионален опит от 6 години. Назначението ми в Народния спектакъл не е обвързвано с никаква политическа линия “, сподели Димитров и уточни, че не е задължен да дава отговор на въпроси и да дава изявленията

Реклама

Проверка демонстрира, че Николай Димитров е вписан в секцията “контакти ” на уеб страницата на Народния спектакъл в рубриката “графичен дизайн ” и е конкретизирано, че е “главен графичен дизайнер ”. Изписан е като – “НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ – NAD ”.

Преди това в кариерата си през април 2019 година е почнал работа като графичен дизайнер в Куклен спектакъл “Иван Радоев ” – Плевен. Завършил е бакалавърска степен по продуктов дизайн в Nuova Accademia di Belle Arti в Милано и магистърска степен по графичен дизайн в Нов български университет.

Проверка в уеб страницата на Съюза на българските художници удостовери, че там в рубриката графичен дизайн за член е вписан “Николай Димитров (Nikolas-NAD) ”.

Освободеният Минеков заприказва за политически напън

Вече някогашният министър на културата Велислав Минеков намерено заприказва за политически напън и противоречиви и странни назначения в Народния спектакъл още предходната неделя. В четвъртък стана ясно, че това е единственият министър, който президентът Румен Радев не преназначи в следващия си длъжностен кабинет.

„ Има доста нови назначения. Интересни са назначения, които са по някакъв метод свързани с партията на самия Василев (директорът на Народния спектакъл – бел. ред.). Тези дни излезе в няколко уеб страницата информация за неговата партия – различна лява партия, която беше поведена от Красимир Янков.

Много странни партийни назначения се получава, че има в театъра и да ви кажа почтено, аз чувствам някакъв политически напън. Вероятно и в театъра, само че към този момент го чувствам, че откакто всичко това се случва по този метод, този политически напън е и към мен “, сподели Минеков пред бТВ предходната неделя.

Другото, което не е в одита, е компанията „ Инфлуенсър бг “, която е благосъстоятелност на дъщерята на пиарката Кръстева (Велислава Кръстева, някогашен дълготраен пиар и на Движение за права и свободи – б.а.). Не споделям, че има нещо неправилно, само че нямам документите, които да покажат, че всичко е обикновено “, изясни Минеков пред бТВ.

Няколко месеца преди края на 44-ото Народно заседание Янков, Лало Кирилов, Николай Иванов, Димитър Стоянов и Георги Андреев напуснаха Българска социалистическа партия и парламентарната група на партията. След това те взеха решение да крепят нежния кворум на тогавашните ръководещи от ГЕРБ, а в подмяна правилникът на Народното събрание бе изменен и самостоятелните депутати започнаха да се третират съвсем като парламентарна група.

Освен че логото на партията им е стилизирана петолъчка, измежду целите на групировката е построяването на АЕЦ „ Белене “. Самият Красимир Янков, както и други политици от Българска социалистическа партия и останалите леви партии, постоянно е защитавал съветския план за втората атомна централа.

Самият скандал в Народния спектакъл “Иван Вазов ” се трансформира в многомесечна сага. Той стартира предходната година с надраскана врата. А при започване на тази година стана ясно, че рeжисьорът Александър Морфов е надраскал вратата освен на пиара Велислава Кръстева, само че и тази на кабинета на шефа Васил Василев.

На 29 октомври предходната година тя осъмна с изкъртена табелка и надписи: „ Движение за права и свободи “, „ Връзки с обществеността на Ахмед Доган “ и „ Изчезвай “. Впоследствие режисьорът Александър Морфов призна, че той е „ известният причинител и че не се е крил “.

Кръстева бе дълготраен представител на Движение за права и свободи, някогашен народен представител, член на Комисията по просвета и медии и някогашен зам.-министър на културата.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР