Шефът на дипломацията на Република Северна Македония Буяр Османи отговори

...
Шефът на дипломацията на Република Северна Македония Буяр Османи отговори
Коментари Харесай

Разкритие в Северна Македония, кой дърпа конците

Шефът на дипломацията на Република Северна Македония Буяр Османи отговори утвърдително, че разполага с информация и индикации за съветско въздействие върху политическия живот в страната чрез избрани източници на финансиране, заяви особено за Българска телеграфна агенция организация МИА.

В рамките на тази информация, получена от Държавния департамент, ние не разполагаме с спомагателна информация във връзка с протичащото се в страната ни, само че от анализите от нашите институции има такова нещо и то е обявено и констатирано на няколко пъти, че има опити за такава интервенция в партийно-политическия живот в Република Северна Македония, само че на тези въпроси ще отговорят институциите, които дават отговор за това, уточни Османи.

-->

По време на брифинга, отговаряйки на въпрос по отношение на известията на Левица за оповестяване на нова самодейност за референдум, той обаче отговори, че съгласно него те не са македонска партия, а както сподели, партия, имаща функционалността на съветската агитация, целяща да настрои македонския народ против Европейски Съюз и Съединени американски щати.

" Смятам, че те няма да навредят доста на страната, тъй като има по-широк консенсус за посоките, в които тя се движи, само че могат да навредят доста на хората, които съставляват, като се опитат да ги настроят против полезностите, които споделяме. Не би трябвало да се поддаваме на тази агитация, която е отчасти подтиквана и финансирана и има доста неприятни и зли планове, първо към хората, които съставлява, а по-късно към другите жители и към страната ", споделя Османи.

Северна Македония на няколко пъти досега обяви 11 съветски дипломати за личност нон грата.

Експертът Джош Рудолф от немския фонд Маршал в изявление за сръбското редакция на „ Гласът на Америка “ разяснява последните изказвания, че Русия е похарчила минимум 300 милиона $, с цел да повлияе на политиката в повече от двадесет страни от 2014 година насам, съгласно нов разкрит отчет на американските разследващи служби, който предизвестява, че формален Кремъл не е завършил с проектите да оказва въздействие с пари.

Високопоставен американски чиновник, осведомен с разследващите данни, сподели, че страните, които са обхванати от напъните за скрито финансиране от Русия, включват Албания, Босна, Черна гора, Белгия и Мадагаскар. Въпреки че не се загатва в отчета, той уточни Северна Македония, отбелязва " Гласът на Америка ".

Когато страните вършат проекти за влизане в НАТО, както видяхме в случаите с Черна гора и Северна Македония, изключително в тази ситуация със Северна Македония, имаше гръцки олигарх с връзки с Русия, който финансира митингите против смяната на името на Северна Македония и той го правеше от двете страни на границата. Правителството на Съединени американски щати съобщи информацията на публична Атина и ги насърчи, при което започнаха дейности и оповестиха информация за това, споделя Рудолф.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР