Шампионът от Световната класика '17 САЩ ще излезе срещу европейския

...
Шампионът от Световната класика '17 САЩ ще излезе срещу европейския
Коментари Харесай

Премиър 12 започва със САЩ - Холандия

Шампионът от Световната класика '17 Съединени американски щати ще излезе против европейския първенец Холандия в откриващия мач от международното състезание по бейзбол " Премиър 12 " през 2019 година Второто издание в този формат на шампионата на международната конфедерация (WBSC) ще се организира през ноември в четири страни на два континента – Мексико, Тайван, Корея и Япония.

Програмата за две от групите в първата фаза бе оповестена през днешния ден на специфична конференция в Тайчун (Тайв) с присъединяване на президента на WBSC Рикардо Фракари. Станаха известни мачовете по дни в група А (Мексико, Съединени американски щати, Холандия, Доминиканска република) и група B (Тайван, Япония, Венецуела, Пуерто Рико). Графикът на срещите от група С (Корея, Куба, Австралия, Канада) ще бъде показан на нова конференция в Сеул (Кор) идния понеделник.



Турнирът стартира на 2 ноември (събота) с два мача на ст. " Чарос де Халиско " в Гуадалахара (Мекс) от гр. А: Съединени американски щати - Холандия от 12:00 ч. локално време и Мексико - Доминикана от 19:00 ч.

Борбата в гр. В се открива на 5 ноември (вторник) с два съвсем паралелни мача в Тайван: Япония - Венецуела на ст. " Интернешънъл " в Таоюан от 18:00 ч. локално време и Тайван - Пуерто Рико на ст. " Интерконтинентал " в Тайчун от 18:30 ч.



В " Премиър 12 " по правилник вземат участие тимовете от Топ 12 на международната класация за миналата година. Шампион във встъпителното състезание през 2015 година стана Корея, който победи Съединени американски щати с 8:0 на финала в Токио (Яп). Японската столица ще е хазаин на Финалната шестица и през тази година – за нея ще се класират по два отбора от предварителните групи. Новият отличник ще бъде излъчен на 17 ноември (неделя) на ст. " Токио Доум ".

Тазгодишното международно състезание е и подготовка за олимпийските игри в Токио '20. Квоти за първия олимпийски шампионат по бейзбол след Пекин '08 ще получат най-предно класиралият се тим от зона " Америка " и най-предно класиралият се тим от зона " Азия/Океания " (без да се брои Япония, участващ по право на олимпиадата като домакин).

ПРОГРАМА В ГРУПОВАТА ФАЗА НА " ПРЕМИЪР 12 " 2019 *

Група А
" Чарос де Халиско ", Гуадалахара (Мекс)

2 ноември (събота)
12:00 Съединени американски щати - Холандия
19:00 Мексико - Доминикана

3 ноември (неделя)
12:00 Холандия - Доминикана
19:00 Съединени американски щати - Мексико

4 ноември (понеделник)
19:00 Доминикана - Съединени американски щати

5 ноември (вторник)
19:00 Мексико - Холандия

Група В
" Интернешънъл ", Таоюан (Тайв)/ " Интерконтинентал ", Тайчун (Тайв)

5 ноември (вторник)
18:00 Япония - Венецуела
18:30 Тайван - Пуерто Рико

6 ноември (сряда)
18:00 Япония - Пуерто Рико
18:30 Венецуела - Тайван

7 ноември (четвъртък)
12:00 Пуерто Рико - Венецуела
18:30 Тайван - Япония

---
* Всички часове са посочени в локално време. В България през ноември разликата е +6 часа по отношение на Мексико и -6 часа по отношение на Тайван.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР