Шампион по борба и фолкпевец са жертви на сексуална експлоатация

...
Шампион по борба и фолкпевец са жертви на сексуална експлоатация
Коментари Харесай

Разкрития: Шампион по борба и фолкпевец вършеели в луксозния бардак с мъжки проститутки в София

Шампион по битка и фолкпевец са жертви на полова употреба при трафик на хора. Това стана ясно в Апелативния спецсъд, който прегледа ограниченията за неотклонение на трима, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група.

БЛИЦ напомня, чеа, измежду които е и водачът на групата – шеф на фешън организация, против която са подавани сигнали за лъжливи схеми при набиране на модели и манекени. Иззети са документи за парични преводи, банкови заеми, контракти за наеми, бележници със саморъчно водени мемоари, албуми с еротични фотоси и други

Според първичните данни от следствието незаконната група е работила с изключение на по преобладаващия сега способ „ Ловърбой “ и посредством комплицирана скица за приемане на заеми, лизингови движимости и коли, заяви Министерство на вътрешните работи.

Набирането на жертвите ставало посредством персонални познанства и запознанства в обществените мрежи. Подбирани били момчета и млади мъже сред 14 и 24 година, най-вече спортисти, с по-нисък обществен статус, които бивали заснемани като участници в порноклипове. Така участниците в незаконната скица упражнявали надзор върху жертвите си да не подават сигнали и тъжби.

Експлоатацията е осъществявана в Швейцария, Англия, Франция, Германия, ОАЕ, където в уеб сайтове за запознанства били качвани фотоси и клипове на жертвите и цените за половите услуги, прецизира "Телеграф ".

Спецпрокуратурата упрекна трима за присъединяване в ОПГ за набиране и трафик в чужбина на мъже за полова употреба. Те са арестувани в София, Сливен и Тетевен.

Събраните доказателства сочат, че групата е работила от май 2018 година до края на април т.г. На ръководителя й са повдигнати обвинявания за 5 трафика на хора. Спецсъдът остави в ареста Ахмед Али, на 51 година, а на Марко Алексиев, на 22 година, и на Красимир Кънев дефинира по 10 000 лева парична гаранция.

Оправданията

Пред Апелативния съд апелираха единствено Али и Алексиев. Али изиска домакински арест, а Алексиев понижаване на гаранцията, тъй като бил трайно незает и не можел да я заплати. Али се оплака, че в ареста имало единствено мъже с голи глави и татуировки, които говорели единствено за закононарушения, а той не желал да ги слуша.

„ Аз съм покъртен. Никого не съм карал принудително. Никого не съм склонявал. Вечерта, преди да ме арестуват, първенец по битка донесе у дома златния си орден . Още е на масата ми. Празнувахме. Ходихме на дискотека, платих 1000 евро. И на другата заран – очевидец против мен.

А различен от очевидците е фолкпевец, който живее със своя озвучител. Направихме му клип . Тези хора пътуват от точка А до точка Б независимо, без компаньон, кой където си изиска. За какъв трафик приказваме?

Аз поучавах някои от тях по какъв начин да си харчат парите. Един си купи кола за 50 000 лева, всички имат по-скъпи коли от моята “, съобщи пред съда Али.

Защитаваха го двама юристи. Те прибавиха, че посочените за жертви непринудено теглили заеми за пътуванията си зад граница, сами си уговаряли срещите в първокласни хотели в Дубай. Полицаите са иззели 6 тетрадки, в които саморъчно всеки е записвал какво взема и какво дава.

Доказателствата

Прокурорът по делото съобщи, че е впечатлен от защитната позиция на Али, само че обясненията му не са доста състоятелни.

„ Няма по какъв начин да намерим професори и доценти да свидетелстват, това са очевидците. Али е упрекнат на 28 април т.г. по време на изпитателен период с условна присъда от 2 юни 2020 година В множеството случаи жертвите спомагат при трафик на хора. Свидетелите настояват, че се опасяват от Али и това е задоволително “, сподели прокурорът.

Съдът остави дефинитивно в ареста Али, а на Алексиев понижи гаранцията на 5000 лева В интервал на условна присъда по отношение на част от потърпевшите е направил заплашвания, че би могъл да заплати да бъдат убити и да направи притежание на околните им техните занимания, основал е начини за влияние върху тях, отсече съдът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР