Както по време на цялата Съдебна сага, така и когато

...
Както по време на цялата Съдебна сага, така и когато
Коментари Харесай

Полицаят-убиец Караджов, който се барикадира: Невинен съм, ще се самоубия!

Както по време на цялата Съдебна сага, по този начин и когато се барикадира в дома си, някогашният служител на реда Венцеслав Караджов повтарял, че е почтен и че избира да не е измежду живите, в сравнение с да влезе в пандиза за доживотна присъда.
Преговорите продължиха близо 12 часа. Психолози юте, били на място, дефинираха решението му като импулсивно.
„ За мен и моя екип стартира с позвъняване от старши комисар Чергов – ръководителят на Областна дирекция – Пловдив, който заяви, че има сериозен случай и помоли за подпомагане от наша страна. Съответно аз се свързах с сътрудниците и сред 18:30-19:00 часа бяхме пред дома на господин Караджов ”, съобщи пред NOVA ст. контрольор Нели Костадинова, шеф бранш „ Психолаборатория ” – Пловдив.
„ Информацията, която получихме на място, е, че има барикадирало се лице, което е получило присъда – доживотна, и не желае да напуща дома си. Беше самичък в дома си, нямаше други лица. Заплашваше, че ще се случи нещо неприятно или неприятно, в случай че има нахлуване в парцела му. Беше се барикадирал и не искаше да излезе ”, описа контрольор Костадинова.
„ Доколкото аз съм осведомена, твърдеше, че има муниции. Всяка една отправена опасност, ние я одобряваме на съществено. Той твърдеше, че има муниции и в случай че има навлизане в неговия дом, ще предприеме дейности и ограничения, които ще нарани с изключение на себе си и други хора ”, изясни контрольор Костадинова.
„ Преговорите продължиха до сутринта. Докато той не заяви, че е склонен и подготвен да излезе и да се съобщи. Преговорите се осъществяваха през други хора, доверени на него лица и посредством наше подпомагане ”, изясни още контрольор Костадинова.
„ Опитвахме разнообразни тактики и способи, посредством които бихме могли да го убедим да се съобщи. В последна сметка това се получи ”, сподели контрольор Костадинова.
„ Отчаян човек, човек, който няма какво да губи. Човек, който се усеща притиснат до ъгъла ”, разяснява още тя.
„ Когато човек е обезверен, му минават разнообразни хипотези и пътища. В случая съответно се стигна до такава степен, че той видя някаква светлина в тунела, в последна сметка, с цел да не осъществя суицид, или да направи нещо, което да заплаши наши чиновници ”, изясни контрольор Костадинова.
Тя е безапелационна, че няма политика да се дават обещание неща, които не могат да бъдат изпълнени.
„ Това са диалози и договаряния, ние чуваме и слушаме лицето какви са неговите потребности и стремежи и какво бихме могли да удовлетворим и подпомогнем. Разбира се, в границите на закона ”, изясни още контрольор Костадинова.
Бившият служител на реда е звучал съответен по време на договарянията.
„ Екипът, който беше на място, му даде причина да живее, да излезе с достолепие ”, счита контрольор Костадинова.
Човек, когато е в рецесия, би могъл да се опита да се самоубие, изясни още тя. „ Ако е опитал да осъществя веднъж суицид, би опитал да осъществя още веднъж. Въпросът е дали ще изпадне още веднъж в рецесия, самата рецесия провокира подобен вид държание ”, сподели контрольор Костадинова.
„ Заплашваше не със суицид, а че в случай че влязат други лица в дома му, ще направи по този начин, че и той, и други лица да изоставен този свят ”, изясни още контрольор Костадинова.
В такива обстановки се работи с самообладание, изясни още тя.
„ Много мъчно се взе решение каква линия да се поеме ”, изясни ст. комисар Иво Бешков, шеф на Института по логика на психиката на Министерство на вътрешните работи.
„ Със гибелта свършва всичко. Човек би трябвало да има опция да се бори и му дадохме късмет да премисли взетото първичния стадий решение ”ы изясни комисар Бешков.
„ Излизайки, имаше причина да живее. Това, което се случи, беше да изговори обстановката, в която се намира и да види, че постоянно има някакъв късмет, когато човек е жив, че може да се бори ”, изясни още той.
„ Този човек и към този миг твърди, че е почтен. В прочут смисъл може да се одобри, че това е по-скоро вик да потвърди, че е почтен ”, сподели комисар Иво Бешков.
„ В тази обстановка на мен самият ми е мъчно да си я показва аз по какъв начин бих се чувствал в случай, че знам, че ще прекарам остатъкът от живота си в затворено помещение ”, разяснява още той.
„ Това са импулсивни дейности, несъмнено. Заплахите, че ще нарани себе си, в началото. След това, че със себе си ще повлече още хора, които също са почтени, са импулсивни дейности ”, изясни още комисар Иво Бешков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР