Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за

...
Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за
Коментари Харесай

Президентът: На тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира

Всеки ден, в който тази война продължава, е гибелен за Украйна, Русия и всички нас. Това се отразява неизбежно на всички избори - и в Европа, и в Съединени американски щати, и на всички места по света. Ние ще избираме на тези и на идващите избори сред войната и мира. Всеки наш жител е задължен да си дава сметка за това. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Ямбол, запитан какъв знак за Европа е покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо.

" Крайно рисково е пристрастеностите сред Русия и Украйна да се разпалват и в Европа, а гласовете за мир да се посрещат с изстрели. Аз от дълго време предизвестих, че тази война ще се разраства, само че е недопустимо в европейските общества да се насажда непоносимост към непознатия глас и ненавист. Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се показват като само вероятен излаз ", добави Радев, представен от Българска телеграфна агенция.

" Опитът за ликвидиране на европейски министър председател от радикализиран маниак, поради поддръжката му за мира, е показателно за тази насаждана непоносимост към непознатото мнение и ненавист. Затова способстваха и доста политици, партии и медии с тяхното показване на всеки друг глас като проруски, което е извънредно незаслужено и води до всички тези отрицателни последици ", уточни още Радев.

Всички кръвопролития стартират с милитаристки апели, които нямат място в Европа. Всеки опит пристрастеностите от войната и насилието да се придвижват тук, не водят до нищо положително и за такива дейности би трябвало да се носи отговорност, акцентира президентът. " Ако не се постави завършек на тази война, Украйна ще е демографски опустошена, с изцяло унищожена инфраструктура, промишленост. Това ще бъдат извънредно тежки последствия освен за Украйна, а и за Европа ", добави той.

Той прикани за глас на разсъдъка и за дипломатически старания за мир, а " не за непрестанно наливане на оръжия ". С оръжие и без оръжие ние отиваме към подобен излаз и би трябвало да си даваме сметка - разликата ще бъдат хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще би трябвало след това да плащаме, това е неизбежно, добави президентът.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР