Федор Григориевич Углов е изключителен руски хирург, академик на много

...
Федор Григориевич Углов е изключителен руски хирург, академик на много
Коментари Харесай

 Известен руски хирург изброи 12 основни правила за дълголетие: Ако искате да живеете над 100 години, приложете ги веднага! 



Федор Григориевич Углов е извънреден съветски хирург, учен на доста академии по света, лекар на медицинските науки, професор и столетник. Той формулира система за дългоденствие, която създаде от персонален опит.

Федор Григориевич Углов е извънреден съветски хирург, учен на доста академии по света, лекар на медицинските науки, професор и столетник. Той формулира система за дългоденствие, която създаде от персонален опит.

След като е живял повече от век, той е включен в Книгата на върховете на Гинес като най-възрастния хирург в дейна процедура. Той отпразнува 100-годишнината си на операционната маса, тъй като никой различен не посмя да направи комплицираната интервенция.


Представяме ви лист с 12-те правила, които са му разрешили да живее 104 години.

1. Не падайте духом при никакви условия
„ Той постоянно се прибираше от работа благополучен и постоянно споделяше нещо оптимистично и забавно. Той се опита да не разстрои никого с неприятни вести, имаше единствено позитивни страсти. И всичко в къщата блесна, когато той дойде. Той беше оптимист! ", спомня си брачна половинка си Емилия Викторовна.

2. Обичайте фамилията си
Заетият хирург срещна сродната си душа едвам на 60 години, а избраницата му Емилия Викторовна, която тогава беше на 28 години, беше кардиолог. От този миг те в никакъв случай не са били разграничени. На 66-годишна възраст той има наследник Григорий. Двойката беше щастливо женена в продължение на 44 години.


3. Обичайте умствената и физическа работа, тя подсигурява развиване
Д-р Углов вярваше, че най-хубавата отмора е смяна на дейностите. Той беше занаятчия в ръководството на времето, съчетавайки работата си като хирург и публицист. През повече от 70 години хирургическа процедура той непрестанно търси нови ползи и си слага амбициозни цели. Усвояваше " боравенето " с хирургически принадлежности с лявата ръка. Това умеене се оказа скъпо по време на най-сложните интервенции, спасявайки живота на пациентите. Еднаквият надзор на лявата и дясната му ръка му оказа помощ да резервира избистрен разум в преклонна възраст.

4. Всичко в живота би трябвало да е забавно, по този начин се поддържа мозъкът
През идващите години професор Углов поддържа освен физическо здраве, само че и ясно мислене. Той свързва това с непрекъсната научна активност, която включва проучване на най-новите достижения на международната хирургия, писане на научни публикации и редактиране на здравно списание. Имаше феноменална памет за лирика, постоянно рецитираше стихове на глас. Такава умствена интензивност способства за запазването на когнитивните функционалности и предотвратяването на деменция. Той вярваше, че продължителността на живота на човек значително се дефинира от неговите дейности и избори.

5. Яжте умерено
Израснал в огромно семейство с лимитирани запаси, доктор Углов от ранна възраст се научава да се храни спестовно, спазвайки правилата на физиологията. Вместо строга диета, той ядеше разнообразна храна в умерени количества, като гледаше порциите му да са дребни. Не преяждайте. " Колкото по-тънка е талията, толкоз по-дълъг е животът! ".

6. Поддържайте обикновено тегло
Излишните килограми носят доста неудобства и усилват риска от разнообразни болести, като високо кръвно налягане, висок холестерол и атеросклероза, диабет, сърдечни болести, болести на ставите, болести на жлъчния мехур и белите дробове, някои форми на рак, сподели той.

7. Спазвайте режима на труд и отмора, той е в основата на здравето
Режимът на работа и отмора е заложен в самата основа на вашето тяло. Обичайте тялото си, грижете се за него и го укрепвайте. Не се опасявайте да отидете на доктор в точния момент. Дори на 100-годишна възраст Фредър Углов остава деен и поддържа положително здраве. Правеше ежедневни неща като събиране на дърва за огрев, риене на сняг, туризъм и каране на ски. Осъзнавайки смисъла на здравите крайници за хирург, който прави дълги интервенции, той акцентира на укрепването на мускулите на долните крака и тазовата област благодарение на съществени извършения - клекове. Смяташе физическата интензивност на краката си за неразделна част от метода си на живот, а най-вече обичаше да върви. Той дълго се упражняваше да се налива със студена вода от кофа.


„ Той прецизно спазваше режимите. Винаги си лягаше в 23. 30. Никакви вечерни събирания! Той вярваше, че нощта е дадена на индивида, с цел да спи. Стана в 7. 30, без будилник. Той се бръснеше и закусваше. В 9 часа към този момент беше в института ”, спомня си брачната половинка му.

8. Спрете да пушите и пиете
" Никога не пийте и не пушете, в противоположен случай всички други рекомендации ще бъдат безполезни. " Д-р Углов беше непоколебим въздържател. Той изцяло се въздържа освен от алкохолни питиета, само че и от всевъзможни медикаменти, съдържащи алкохол

9. Култивирайте обич към родината
Професор Углов имаше дълбока обич към родината си, като същински родолюбец. Той счита, че връзката с историческото завещание и корените на един народ дава на индивида особена резистентност и жизнеспособност.

10. Правете положително на хората и не очаквайте признателност
Благодарността неизбежно води до отчаяние. Съчетаването на пристрастеността към специалността и същинската угриженост за хората е от значително значение за воденето на пълностоен и логичен живот. Когато човек е разпален по това, което обича, той намира в него източник на ентусиазъм и себепознание. Професията престава да бъде просто метод за печелене на пари, трансформирайки се в предопределение и източник на надълбоко задоволство. Помощта на другите, състраданието и добротата основават атмосфера на позитивност и естетика към нас, а това има удобен резултат върху нашето физическо и прочувствено здраве.


„ Християнинът е този, който прави положително, тъй като не може да не прави положително. Това е естественият му натурален живот “, счита той.

11. Безсмъртието е недостижимо, само че продължителността на живота ви зависи от вас
Безсмъртието е безконечната фантазия на човечеството, само че сега е непостижима. От друга страна, продължителността на нашия живот значително зависи от нашите лични избори и дейности. Бъдете изключително деликатни по пътищата, тъй като те са едно от най-опасните места в света през днешния ден. Можем да увеличим продължителността на живота си, като възприемем здравословен метод на живот. Това включва постоянни извършения и здравословна диета. Стресът, безпокойството и депресията могат да повлияят отрицателно на психологичното ни здраве и да доведат до пристрастяване. Намерете здравословни способи за ръководство на напрежението – извършения, медитация или йога, това е ключът към цялостното ни благоденствие.

12. Предайте на децата си разпоредбите за дългоденствие, това е ваше обвързване
Спасете децата си от пагубната за здравето музика, телевизионни стратегии и обществени мрежи в интернет.

Здравето стартира в детството...

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР